La portaveu d'Esquerra Republicana i cap de llista dels republicans a la circumscripció de Tarragona, Raquel Sans, ha respost aquest diumenge al president a l'exili i candidat de Junts, Carles Puigdemont, després de l'entrevista que li ha fet ElNacional.cat des de Perpinyà. "No n'hi ha prou amb parlar d'unitat en campanya perquè, quan és l'hora de la veritat, això no es demostra", ha etzibat Raquel Sans en un vídeo difós pels republicans, després que Puigdemont hagi reiterat en una entrevista a ElNacional.cat la necessitat de refer la unitat independentista i assegurar que és un dels principals objectius si aconsegueix la majoria necessària per ser investit president. 

🗣️ Recupera aquí l'entrevista íntegra a Carles Puigdemont | VÍDEO

💬 Carles Puigdemont: "Si Illa fa un Collboni ja sap quines són les conseqüències per Pedro Sánchez"

🟡 Puigdemont: "M'esparvera la regressió com a país, la mala qualitat del Govern i la pèrdua d'autoestima"
 

ERC recorda la trencadissa del Govern i el "no" de Junts als pressupostos

Sans, que en tot moment es refereix a Puigdemont com a "senyor", ha carregat contra Puigdemont i Junts per Catalunya per votar en contra dels pressupostos de la Generalitat del 2024, i és que els juntaires reclamaven incloure en les negociacions l'eliminació de l'impost de successions. "Junts podria haver demostrat la unitat aprovant els pressupostos més expansius de la història, que incorporaven 2.400 milions d'euros per als serveis públics", ha reiterat Raquel Sans, qui subratlla que la unitat no es demostra "atacant constantment". "Fins i tot ridiculitzant els companys de viatge quan opten per una estratègia política que és la que acabes implementant", assegura la dirigent d'ERC, fent referència a les negociacions amb el PSOE. 

La cap de files dels republicans a la circumscripció de Tarragona també ha recordat la marxa de Junts del Govern. "La unitat no es demostra quan abandones el Govern en un moment de complexitat", ha afirmat Sans, malgrat que el president Puigdemont, en l'entrevista, hagi recordat l'expulsió de l'exvicepresident Jordi Puigneró de l'executiu de Pere Aragonès i "dels incompliments" dels acords de govern entre Junts i ERC. 

 

Sans considera que al president a l'exili "li passa el mateix que al senyor Illa amb el finançament". "Tots dos parlen d'aquestes qüestions en campanya, però la realitat i els fets els desmenteixen", ha reiterat Sans, qui ha erigit els republicans en "l'única garantia de la unitat de veritat". "A favor de la unitat de Catalunya sempre ens hi trobaran i sempre hi hem sigut", ha dit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!