El president Carles Puigdemont, candidat de Junts a les eleccions al Parlament del pròxim 12 de maig, ha concedit una entrevista a ElNacional.cat a Perpinyà, abans de donar el tret de sortida a la campanya electoral. Després de sis anys a l'exili, l'eurodiputat torna a presentar-se a les eleccions catalanes, amb la possibilitat de tornar a casa, una de les qüestions que ha abordat al llarg de la conversa. L'entrevista a Carles Puigdemont d'ElNacional.cat s'ha publicat dividida en un total de tres entregues, però a continuació pots recuperar el vídeo íntegre amb totes les declaracions del president a l'exili.

En la primera part, publicada aquest dissabte, Puigdemont parla sobre els anys a Waterloo, amb la mirada posada a un possible retorn, condicionat a ser investit president de la Generalitat. També explica la seva visió del país, assenyalant una "regressió" per la "pèrdua d'autoestima" i la  "mala qualitat de Govern". En la segona entrega, el candidat de Junts aborda les relacions amb ERC i el seu líder, Oriol Junqueras, amb crítiques també cap a la gestió del president Pere Aragonès. Puigdemont apunta la necessitat de refer la unitat independentista, reflexionant sobre el futur del moviment.

Pel que fa a la tercera i darrera part d'aquesta entrevista a Carles Puigdemont, el president a l'exili explica la política d'acords amb el PSOE i Pedro Sánchez, sense oblidar el pacte entre PSC, PP i comuns a l'Ajuntament de Barcelona per arraconar Xavier Trias, guanyador de les eleccions municipals a la capital catalana.

⏯️ Vídeo de l'entrevista completa