Dolors Sabater està ingressada a l'Hospital Municipal de Badalona després de donar positiu en Covid-19. La diputada i cap de llista de la CUP per Barcelona ha informat del seu estat de salut a través de Twitter, on ha posat de manifest que estarà uns dies allunyada de "feina política i pública" i des d'on ha agraït també la feina del personal sanitari i del sistema de salut pública.

"Aquests dies no puc seguir la feina política i pública com cal, perquè he de fer front, com tants altres milers de persones, a la Covid-19. Estic a l'hospital i vull agrair la feina al personal de tot l'àmbit sanitari i a tot el sistema de salut pública, estem en bones mans!", ha escrit Sabater.  El motiu de l'ingrés de l'exalcaldessa de Badalona és la necessitat d'oxigen.

 

TUIT Dolors Sabater

Dolors Sabater/Twitter

Sabater no és la primera política que s'ha d'apartar de la taula de negociació arran de la Covid-19. Fa dues setmanes, Elsa Artadi, vicepresidenta de Junts, i Albert Batet, president del grup,  van haver d'aïllar-se després de ser contacte estret d'un positiu per coronavirus i no van poder assistir a la segona votació per la investidura d'Aragonès. 

Les dades facilitades avui per Salut mostren que els nous positius i els ingressos a les UCI per Covid-19 continuen pujant, així com la positivitat de les proves, que ja s'acosta al 8%. Pel que fa als ingressos, baixen respecte als d'ahir. Salut n'ha notificat un total de 1.709 (3 menys). Els pacients d'UCI pugen, dels 458 als 483, vint-i-cinc més.

Sabater, de baixa en plenes negociacions

S'han escrit rius de tinta sobre la possibilitat que, per primera vegada a la història i com ja ha passat amb la Mesa del Parlament, la CUP entri a formar part del Govern de la Generalitat de la mà d'Esquerra Republicana. Els anticapitalistes es presten a fer el salt, però sense precipitar-se. De moment, "no hi ha les condicions", ha reconegut la diputada al Congrés Mireia Vehí en una entrevista a RTVE

cup sabater aragones   acn

Dolors Sabater amb Pere Aragonès / ACN

Després d'una dècada d'experiència a l'oposició, els cupaires han adoptat aquesta legislatura una actitud proactiva ja de bon començament. "Nosaltres no serem un problema", afirmen. Ells han estat els primers de segellar un pacte amb ERC per facilitar la investidura d'Aragonès. Ara bé, malgrat estar-ne satisfets, tenen clar que "l'acord no és prou profund perquè entrem al govern". La seva aspiració és millorar-lo i, sobretot, comprovar que els republicans no se'n desdiuen. Per això s'inclou una qüestió de confiança a mig mandat d'Aragonès