El coronavirus provocarà demà dues absències més a les files de Junts al Parlament. Ni el president del grup, Albert Batet, ni la vicepresidenta partit, Elsa Artadi, podran acudir a la segona votació del ple d'investidura del republicà Pere Aragonès perquè en acabar la sessió de divendres van tenir contacte amb una persona infectada per la Covid.

Encara no ha passat prou temps com per comprovar si han estat infectats a través d'una prova PCR i tampoc presenten cap símptoma. Així no obstant, es troben en quarantena i no podran assistir al ple de demà.

Batet i Artadi han delegat el seu vot en la presidenta del grup, Gemma Geis. Precisament, Batet havia assumir divendre el vots dels diputats absents de Junts, entre els quals, Lluís Puig, exiliat a Brussel·les.

Quarantenes a tots els plens

Aquesta no és una situació nova aquesta legislatura. El ple de divendres ja va comptar amb l'absència del secretari quart de la Mesa, el republicà Ruben Wagensberg, per la mateixa situació, quarantena arran d'un contacte amb un positiu, la qual cosa li va impedir poder assistir a la Cambra i va haver de delegar el vot.

Deu dies abans, en el ple de constitució del Parlament, tampoc no va poder assistir-hi el cupaire Pau Juvillà, que en aquell ple va ser escollit membre de la Mesa, també per una quarantena provocada per un contacte. Juvillà, no obstant, ja va poder ser al ple de divendres passat.

 

A la imatge principal, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, i la portaveu de Junts, Elsa Artadi. / Sergi Alcàzar