El secretari d'Estratègies contra la Despoblació del PSOE a Lleó, Alejandro Campillo, ha presentat la dimissió aquest dijous després d'haver compartit comentari a Facebook en el qual demanava "la guillotina per als Borbons". La formació ha assenyalat en un comunicat que des de l'Executiva Federal del PSOE "s'han iniciat els tràmits per a l'obertura d'un expedient disciplinari i la seva suspensió cautelar de militància". 

Així mateix, la direcció provincial del partit PSOE ha declarat que "els càrrecs públics han de ser responsables en els seus actes i també en les seves manifestacions davant l'opinió pública" i han qualificat els comentaris contra la monarquia d'"intolerables". 

Parlava del cost del viatge de les infantes

Campillo va emetre el comentari fent al·lusió a una informació publicada per El diario.es que indicava que el cost de la seguretat de les infantes en el seu viatge a Emirats Àrabs  ha estat per sobre dels 30.000 euros. En aquest sentit, el comentari del ja exsecretari d'Estratègies contra la Despoblació en l'Executiva Provincial del PSOE deia que "Els Borbons surten cars, guillotina i República".

Per la seva banda, Campillo ha explicat que la referència a la guillotina "és una simple metàfora d'un moment determinat". En aquest sentit, recorda que en el 200 aniversari de la Revolució Francesa "en l'òpera de París es va fer una oda a la guillotina" sense que pugui considerar-se que fos una crida a la pena de mort.

Ha assegurat que "per a res" està "a favor de la pena de mort per a ningú" i considera "injustificat l'enrenou que s'ha muntat". Segons ell, la polèmica neix "de l'extrema dreta" que "viu d'agitar notícies que no tenen transcendència".

Les infantes es vacunen contra la Covid

Les infantes Elena i Cristina es van vacunar contra el coronavirus als Emirats Àrabs aprofitant una visita al seu pare, Joan Carles I. I de fet no són les úniques. Segons ha pogut saber El Confidencial, també l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, va rebre dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 durant la visita al rei emèrit, que també estaria vacunat contra el coronavirus. Tanmateix, la Casa Reial s'ha desvinculat de la vacunació i ha recalcat que els reis Felip i Leticia i les seves filles es vacunaran quan els correspongui, han indicat a Europa Press fonts de La Zarzuela.

De nou, la monarquia espanyola se situa com a centre de la polèmica, també a escala europea. Els mitjans alemanys se'n fan creus del que passa amb aquesta institució i ja plou sobre mullat. Si el Frankfurter Allegemeine, considerat el principal diari del país, ja titllava de "vergonya reial" la regularització fiscal que va fer Joan Carles I per intentar tornar a Espanya, ara s'hi ha afegit la vacunació d'amagat de les infantes a Abu Dhabi. "Indignació per la vacunació de les germanes de Felip VI", titula el rotatiu, que vincula la polèmica ja amb l'actual rei.

 

Imatge principal, secretari d'àrea d'Organització, José Luís Ábalos / Pool Moncloa