Els mitjans alemanys se'n fan creus del que passa amb la monarquia espanyola i ja plou sobre mullat. Si el Frankfurter Allgemeine, considerat el principal diari del país, ja titllava de "vergonya reial" la regularització fiscal que va fer Joan Carles I per intentar tornar a Espanya, ara s'hi ha afegit la vacunació d'amagat de les infantes a Abu Dhabi. "Indignació per la vacunació de les germanes de Felip VI", titula el rotatiu, que vincula la polèmica ja amb l'actual rei.

"Les dues germanes del rei Felip d'Espanya van viatjar a Abu Dhabi per vacunar-se contra la Covid", assenyala, perquè "no van voler esperar-se". I recorda que van actuar d'aquesta manera quan a Espanya només és normal ara que es vacunin els més grans de 80 anys. 

El diari apunta que els partits d'esquerres han reaccionat amb "crítiques ferotges" a la vacunació d'amagat, fins i tot amb membres del govern espanyol com la ministra de Treball, Yolanda Díaz, d'Unidas Podemos.

Frankfurter

"Indignació per les germanes del rei Felip VI", titula el Frankfurter Allgemeine

Segons el Frankfurter, la família reial ha declinat fer cap comentari dels fets argumentant que les dues germanes, de 55 i 57 anys, "no són membres de la família reial espanyola oficial". Però la família ha revelat que Felip VI, la reina Letícia, i la reina Sofia, seguiran les pautes de vacunació espanyoles.

El diari indica que per vacunar-se als Emirats Àrabs es demana com a requisit que s'hi tingui residència permanent, però adverteix que "hi ha informes britànics no confirmats que diuen que el país intenta atraure turistes rics per vacunar-los".

El Frankfurter Allgemeine va dedicar ahir un reportatge demolidor a Joan Carles I i apuntava que tota la corona com a institució ha entrat en crisi a Espanya. Amb el títol de "Vergonya reial", el rotatiu repassava les darreres polèmiques protagonitzades pel monarca emèrit, que al seu entendre fan que la corona espanyola visqui en una "crisi perenne".

"Està creixent el malestar a Espanya amb l'exrei Joan Carles. Ha pagat més de 5 milions en impostos endarrerits a Hisenda. Però això ho arregla tot?", es preguntava, i la resposta és que no. El Frankfurter va indicar que, tot i que el rei emèrit volia tornar a Espanya després d'aquesta regularització amb el fisc, "no sembla que això aplani el camí de la seva tornada" després que va fugir a Abu Dhabi. "La monarquia [espanyola] no surt de la seva crisi perenne a mesura que apareixen més detalls del luxós estil de vida de Joan Carles, que va mostrar poc interès per les lleis fiscals en vigència, després de la seva abdicació el 2014", apuntava.