La Casa Reial s'ha desvinculat de la vacunació contra la Covid-19 de les infantes Elena i Cristina durant un viatge als Emirats Àrabs per veure el seu pare, Joan Carles I, i ha recalcat que els reis Felip i Leticia i les seves filles es vacunaran quan els correspongui, han indicat a Europa Press fonts de La Zarzuela.

El posicionament de la Zarzuela ha arribat després que s’ha conegut que les filles del rei emèrit van rebre durant la segona setmana de febrer la vacuna contra la Covid-19 durant una visita al seu pare a Abu Dabi, on hi resideix des d'agost després de marxar d'Espanya. Segons avançó 'El Confidencial', també han estat vacunats als Emirats Àrabs el rei emèrit i l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán.

Des de la Casa Reial han recalcat que Felip VI "no és responsable dels actes de les seves germanes", pel qual han defensat que aquesta actuació per part d'Elena i Cristina no concerneix la institució, han indicat les mateixes fonts, que han equiparat aquesta situació amb la forma de procedir en el cas de qüestions que afectaven les infantes Pilar i Margarida quan Joan Carles I era rei d'Espanya.

Felip VI es vacunarà “quan correspongui”

En qualsevol cas, des de La Zarzuela han incidit que els reis Felip i Leticia i les seves filles, la princesa Leonor i la infanta Sofia, es vacunaran contra la Covid-19 "quan els correspongui".

Tant les infantes Elena i Cristina com Sanz Roldán no entren encara en els grups de població per inocular la vacuna contra la Covid, seguint l'estratègia de vacunació que va desenvolupar el Ministeri de Sanitat a Espanya.

La infanta Elena ha volat en diverses ocasions a Abu Dabi per reunir-se amb el seu pare. La primera vegada va ser el cap de setmana del 6 i 7 de febrer, i ho hauria fet al costat de la seva germana, la infanta Cristina. El cap de setmana següent, el del 13 i 14 de febrer, van tornar a Espanya ja vacunades contra la Covid, segons 'El Confidencial'. Per la seva banda, Sanz Roldán s'hauria posat la protecció al Nadal quan es va desplaçar als Emirats el 5 de gener per l'aniversari de Joan Carles I.

El rei emèrit és a Abu Dabi des d'agost, on va viatjar després de fer-se pública la decisió de traslladar la seva residència fora d'Espanya. El pare de Felip VI va explicar que deixava Espanya "davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats" de la seva vida privada i per facilitar al seu fill la seva tasca com a cap de l'Estat.

A Espanya, els usuaris de residències i majors de 80 anys i tot el personal sanitari qualificat d'"alt risc" ha rebut la vacuna de Pfizer i Moderna seguint el protocol aprovat pel Ministeri de Sanitat al costat de les comunitats autònomes.

A més, ha començat el procés de vacunació de les dosis d'AstraZeneca als menors de 55 anys que treballen en el sector de l'educació, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, treballadors de serveis d'emergències, i personal d'altres àrees sanitàries i sociosanitària menys exposades a la Covid.