Les infantes Elena i Cristina es van vacunar contra el coronavirus als Emirats Àrabs aprofitant una visita al seu pare, Joan Carles I. I de fet no són les úniques. Segons ha pogut saber El Confidencial, també l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, va rebre dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 durant la visita al rei emèrit, que també estaria vacunat contra el coronavirus.

Amb el viatge als Emirats han pogut esquivar l'estratègia de vacunació a Espanya, ja que de moment només s'està vacunant les persones de més de 80 anys, grans dependents i treballadors essencials com metges, professors o membres de les forces armades i equips d'emergències.

Els viatges per visitar l'emèrit i vacunar-se contra la Covid-19

Segons el mateix digital, la infanta Elena ha volat en diverses ocasions a Abu Dhabi per reunir-se amb el seu pare. El primer cap de setmana de febrer, Elena va volar amb la seva germana Cristina als Emirats Àrabs i no van tornar a Espanya fins al cap d'una setmana, ja vacunades.

Per la seva banda, la vacunació de l'exdirector del CNI hauria sigut molt abans. Concretament, al voltant del 5 de gener, quan Sanz Roldán va viatjar a Abu Dhabi per visitar Joan Carles I amb motiu del seu aniversari

Davant d'aquestes informacions, la casa reial ha rebutjat repondre les preguntes d'El Confidencial, recordant que les infantes no formen part de la família reial des del 2014. Per la seva banda, la Fundació Mapfre, on treballa Elena, tampoc ha volgut valorar la notícia. Ni tampoc les infantes Elena i Cristina han volgut fer cap comentari sobre la seva vacunació.

Turisme de vacunació

Mentre a Espanya poc més del 2,6% de la població ha rebut ja les dues vacunes que garanteixen la immunitat davant el coronavirus, les infantes i Fèlix Sanz Roldán ja han aconseguit immunitzar-se amb l'excusa de la visita al rei emèrit. Però no són les úniques persones que han aprofitat les seves capacitats econòmiques per saltar-se la cua de la vacunació.

És el que es coneix com a turisme de vacunació i fins i tot hi ha agències que ho organitzen. Per exemple, el mes de desembre passat, una agència de viatges índia va impulsar el primer "paquet de vacuna Covid-19" que consistia en un viatge de quatre dies des de Bombai a la ciutat de Nova York, amb una vacuna contra el coronavirus inclosa, per uns 2.000 dòlars. Però no són els únics, ja que també s'estan tancant productes turístics similars als Estats Units, el Regne Unit o Rússia.