La denúncia de 41 senadors francesos de diferents formacions polítiques sobre la vulneració de drets i llibertats a Catalunya i la repressió que pateixen els presos polítics lluny de tancar-se amb la intervenció del mateix govern francès encara porta cua. Així el diputat francès Paul Molac, que havia format part del partit d'Emmanuel Macron, ha contestat a la ministra d'Afers Europeus, Nathalie Loiseau, que va sortir al rescat del govern espanyol i va destacar l'estricte compliment per part de l'executiu de Pedro Sánchez de les normes constitucionals.

Loiseau sosté que el conflicte català és un afer intern i que els parlamentaris francesos no han de ficar el nas en aquest afer. Aquesta afirmació ha enutjat el diputat Paul Molac, que ha recordat a la ministra que en base a la separació de poders, els parlamentaris no han de demanar permís a l'executiu francès per demanar a l'Estat espanyol que respecti els drets humans.

Paul Molac es un bon coneixedor de la causa catalana. Coincidint amb l'inici del judici al procés el febrer passat va fer públic via Twitter el seu suport als presos polítics catalans. Molac afirmó que ''organitzar un referèndum no és un delicte, és un dret''.