La ministra francesa d'Afers Europeus, Nathalie Loiseau, ha carregat contra el manifest pro-Catalunya firmat per 41 senadors francesos on es denuncia la repressió de polítics catalans escollits democràticament i demana la intervenció de França i de la UE "per restablir les condicions de diàleg amb la finalitat de trobar solucions polítiques a un problema polític".

En un tuit, Loiseau, assegura que la línia del govern de Macron és constant, és a dir, "l'adhesió estricta a les normes constitucionals espanyoles". A més a més, la ministra també ha assegurat que el conflicte entre Catalunya i Espanya, i, per tant, també el judici al procés, és un afer intern d'Espanya i que cap parlamentari francès hi ha d'interferir.

Per la seva part, el cap de l'oficina del president Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha respost a la ministra francesa que s'hauria d'avergonyir per deixar que Espanya faci xantatge a un país com França. Alhora, ha assegurat que els 41 senadors que han firmat el manifest estan salvaguardant els valors de la República francesa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat