La ministra francesa d'Afers Europeus, Nathalie Loiseau, ha carregat contra el manifest pro-Catalunya firmat per 41 senadors francesos on es denuncia la repressió de polítics catalans escollits democràticament i demana la intervenció de França i de la UE "per restablir les condicions de diàleg amb la finalitat de trobar solucions polítiques a un problema polític".

En un tuit, Loiseau, assegura que la línia del govern de Macron és constant, és a dir, "l'adhesió estricta a les normes constitucionals espanyoles". A més a més, la ministra també ha assegurat que el conflicte entre Catalunya i Espanya, i, per tant, també el judici al procés, és un afer intern d'Espanya i que cap parlamentari francès hi ha d'interferir.

Per la seva part, el cap de l'oficina del president Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha respost a la ministra francesa que s'hauria d'avergonyir per deixar que Espanya faci xantatge a un país com França. Alhora, ha assegurat que els 41 senadors que han firmat el manifest estan salvaguardant els valors de la República francesa.