Sergio Delgado ha considerat aquest dimarts una "falta de respecte total" la filtració del pla de desescalada per a Catalunya que preparen els departaments de Salut i d'Interior. El pla preveu en una primera fase obrir la restauració al 30% fins a les cinc de la tarda, tant a les terrasses com a l'interior, i la reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure amb un aforament del 50%.

El subdirector general de Programes de Protecció Civil ha considerat a Twitter que la filtració falta el respecte als tècnics i a la feina que fan "des de fa mesos", a la ciutadania, que mereix "certeses i no rumors", a les activitats econòmiques "afectades per aquesta enorme crisi" i a les institucions públiques.

Sergio Delgado Protecció Civil 2 ACN

El subdirector general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado / ACN

No només Delgado ha protestat per aquesta filtració del document amb les indicacions sobre la desescalada; el líder d'ERC a l'ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, també ha protestat. "La filtració interessada (...i dissenyada per fer mal) de documents de treball o de futures decisions de govern és una pràctica política immoral i tant vella com inacceptable", ha protestat en una piulada. 

Per la seva banda, el president de la Generalitat cessat, Quim Torra, ha volgut mostrar públicament el seu "suport i agraïment per la feina" que està fent el subdirector de Protecció Civil i "tot el seu equip i companys".

El Departament de Salut treballa en el pla de desescalada que presentarà al Procicat i que es començaria a aplicar dilluns que ve, 23 de novembre. El pla, en fases de quinze dies, es revisaria en funció de l'evolució de la pandèmia del coronavirus. D'entrada, les autoritats sanitàries preveuen mantenir el toc de queda entre les 22.00 hores i les 06.00 hores almenys els pròxims dos mesos.