"No és justícia, és repressió". Enmig de la polèmica per la seva substitució a la Mesa del Parlament, l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha mostrat el seu rebuig a la retirada del tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa. Ho ha fet a través d'una concisa piulada on crida a sumar-se a la concentració que tindrà lloc aquest vespre davant la presó de Puig de les Basses, on la exconsellera Bassa compleix condemna.

"Avui tots i totes donant suport a la Dolors Bassa davant la presó del Puig de les Basses. No és justícia; és repressió", escriu. Un tuit on adjunta també el cartell de la convocatòria davant la presó, que recalca els 1.143 dies que la exconsellera du empresonada

TUIT Jaume Alonso Cuevillas Dolors Bassa concentración retirada tercer grado

Jaume Alonso-Cuevillas / Twitter

Justament ahir Alonso-Cuevillas compartia a la mateixa xarxa social una instantània seva amb Bassa a l’Ermita de Santa Caterina, acompanyats pel músic i exdiputat Lluís Llach. Una trobada que va tenir lloc amb motiu de la gravació del documental Dolors, de Jack Gou.

"Malgrat l’onatge ha estat especialment reconfortant poder compartir taula amb els estimadíssims Dolors Bassa i Lluís Llach gravant el documental Dolors de @JackGouPhoto a l’Ermita de Santa Caterina. Emocions intenses recordant alguns tristos episodis recents. Seguim", va tuitar.

TUIT Jaume Alonso Cuevillas Dolors Bassa Lluís Llach documental

Jaume Alonso-Cuevillas / Twitter

A banda de la convocatòria de suport a la exconsellera Bassa a les 20.15h d'avui davant la presó de Puig de les Basses, a les 21h també hi ha convocada una concentració davant del centre penitenciari de Wad-Ras, on està empresonada la presidenta del Parlament Carme Forcadell. 

Retirada del tercer grau

La resolució del titular del  jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya  que anul·la la semillibertat de l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell remarca de nou al fet que Forcadell i Bassa no han modificat la seva conducta delictiva. "Manca de modificació d'aquells trets de la personalitat directament relacionats amb l'activitat delictiva tal com exigeix l'art. 65.2o de la LOGP, perquè la interna continua considerant que els fets pels quals ha estat condemnada no són constitutius de delicte", remarca i  afegeix que encara no es pot garantir que s'hagin complert els objectius de "reeducació i resocialització". 

Un altre jutge, amb competències a la presó de Lledoners, ja va anul·lar la segona concessió de la semillibertat d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva a principis de març.