Després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa, el cantautor Lluís Llach ha mostrat la seva ràbia per aquesta "nova crueltat" cap als polítics independentistes. "No em vingueu amb estratègies mel·líflues que no convidin a preparar-nos i a confrontar-nos per tots els mitjans amb l'Estat", ha esclatat en una piulada publicat aquest dimarts.

Llach s'ha mostrat així "rabiós" amb l'actuació de la justícia envers l'expresidenta del Parlament i l'exconsellera, tot defensant la confrontació amb l'Estat espanyol i ha acabat amb un crit a favor del Consell per la República, del qual el cantautor n'és membre.

TUIT @lluisllach Bassa Forcadell tercer grado

Lluis Llach. / Twitter

La retirada del tercer grau

Amb l'anul·lació del tercer grau de Forcadell i Bassa, ja cap dels presos polítics conserva el règim penitenciari de semillibertat que els havia estat atorgat. Aquest dimarts, el titular del jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya ha acceptat el recurs de la Fiscalia contra les dues polítiques que es troben a Wad-ras de Barcelona i a Puig de les Basses de Figueres.

feminisme Aragones, Bassa i Forcadell   Sergi Alcàzar

Després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa, el cantautor Lluís Llach ha mostrat la seva ràbia per aquesta "nova crueltat". / Sergi Alcàzar

En la resolució, el jutge fa referència al fet que Forcadell i Bassa no han modificat la seva conducta delictiva i que encara no es pot garantir que s'hagin assolit els objectius de "reeducació i resocialització". 

La defensa del Consell per la República

Davant la notícia, que Llach ha qualificat d'una "nova crueltat" cap als presos polítics i exiliats, el cantautor ha defensat la confrontació amb l'estat i la feina del Consell per la República. Aquest òrgan polític de l'exili ha estat un dels punts de discòrdia en les negociacions entre ERC i Junts per formar Govern.

TUIT Llach Consell per la República

Lluis Llach. / Twitter

Llach, que durant la campanya del 14-F va mostrar el seu suport per la candidatura de la CUP a Girona, ha defensat el Consell des que es van iniciar la polèmica. "No sentim ni defensem el Consell per la República com un apèndix de Junts, ni de ningú", va escriure en el seu compte de Twitter ara fa una setmana, contra les crítiques sobre el paper del partit del president Carles Puigdemont en aquest organisme.