La decisió del jutge de revocar el tercer grau a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa ha provocat "indignació" al Govern, segons la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que malgrat tot ha admès que era una decisió "previsible" després que també se'ls va retirar als presos polítics de Lledoners.

"Se'ls manlleva drets penitenciaris per ser qui són", ha denunciat Budó en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. La consellera ha argumentat que hi ha molts presos a Catalunya que estan gaudint del tercer grau després d'haver complert el mateix percentatge de presó que els líders independentistes. 

 

"Per ser qui són"

A parer de la consellera aquesta diferència "demostra que no és justícia sinó venjança" el que s'està aplicant a les preses i als presos independentistes de Lledoners i que s'adopta aquesta decisió "per ser qui són i per ser el que són, perquè són preses polítiques".

"Aquesta és la realitat del que està passant i el motiu pel quals se'ls retira el tercer grau", ha reblat la consellera que ha advertit que "cal seguir lluitant perquè això no sigui així".

feminisme Aragones, Bassa i Forcadell   Sergi Alcàzar

Dolors Bassa i Carme Forcadell en una imatge d'arxiu a la plaça Sant Jaume / Sergi Alcàzar

No s'ha reeducat

El responsable del jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya ha comunicat avui que ha acceptat el recurs de la fiscalia i anul·lava la situació de semillibertat de què gaudien Forcadell i Bassa.

La resolució del jutge insisteix que Forcadell i Bassa no han modificat la conducta que els ha fet anar a la presó. “La interna continua considerant que els fets pels quals ha estat condemnada no són constitutius de delicte”, s’assegura a la interlocutòria, per la qual cosa no es pot garantir que s’hagin complert els objectius de “reeducació i resocialització”.

 

A la imatge principal, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en un moment de la roda de premsa / Ruben Moreno