Era previsible. La rebuda dels presos polítics al Parlament de Catalunya no ha agradat a Ciutadans. La formació taronja ha  presentat un escrit davant del Tribunal Suprem i una queixa dirigida al govern espanyol per "l'homenatge als colpistes" que el Parlament de Catalunya ha fet aquest dilluns.

A la queixa presentada al govern espanyol, Cs denuncia la "inexistència manifesta de raons d'utilitat pública objectives i justificades" dels indults, i considera que l'homenatge al Parlament ja és una mostra del fet que són "contraproduents" per a la "convivència cívica, pacífica i democràtica entre catalans", segons recull l'ACN. En canvi, a l'escrit que el partit ha enviat al Suprem s'insta el tribunal a valorar el "possible trencament de la condemna imposada" als indultats en l'aspecte de la inhabilitació absoluta, "que suposa la privació i incapacitat jurídica per ostentar qualsevol altres honors durant el temps de duració de la pena".

Carrizosa ha parlat de la presentació dels textos a Twitter, on defensant que cal que es prenguin "mesures en defensa del nostre Estat democràtic de Dret". "Al Parlament s'ha celebrat un homenatge als autors del cop fent apologia dels greus delictes de sedició i malversació", ha denunciat.

TUIT Carrizosa

Carlos Carrizosa / Twitter

 

Borràs: "Tenim la raó"

En un acte a l'Auditori del Parlament, la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, ha reivindicat que els polítics indultats han estat perdonats perquè l'independentisme té "la raó". Així ha assegurat que la llibertat dels presos polítics no és un punt d'arribada sinó un punt de partida i que el govern espanyol haurà de demostrar que va "aprovar indults per convicció no per obligació". "Fem-nos un propòsit, que el diàleg sigui franc i els límits no  els marqui la constitució, sinó la democràcia", ha reclamat.

En l'acte del Parlament també ha intervingut Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, que s'ha compromès a continuar lluitant per a la fi de la repressió i ha dirigit una crida als diputats presents, de Junts, ERC i la CUP. "La paraula ha de ser lliure", ha advertit per la qual cosa ha de cridar a no permetre que entri la censura al Parlament.

 

Imatge principal, Carrizosa en una manifestació contra els indults