L'exdiputat de CSQP Joan Coscubiela ha ironitzat aquest dijous sobre les declaracions del conseller Joaquim Forn i dels líders de les entitats sobiranistes, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, davant del Tribunal Suprem, on han apostat per actuar dins la Constitució espanyola. 

"Estic a punt de creure que ningú ha defensat mai la via unilateral, que la DUI no va existir", ironitza l'ara ja exdiputat, que critica també que als defensors del referèndum pactat se'ls anomenés "traïdors". 

"El problema de tot plegat és del poble, que no va entendre bé a què se l'havia convocat i per això la van liar", continua ironitzant en un missatge difós a les xarxes socials. 

Aquest dijous, Forn i els Jordis han declarat davant del Tribunal Suprem que renuncien a la via unilateral per aconseguir la independència.

Concretament, Forn ha declarat que l'única via per a la independència és la reforma de la Constitució, Cuixart ha defensat que l'únic referèndum vàlid serà el que convoqui el govern espanyol, mentre que Sànchez, diputat electe de Junts per Catalunya, ha defensat que si s'opta per la unilateralitat, renunciarà a l'escó.