El Grup de suport a Laura Borràs ha convocat una manifestació davant del Parlament contra la suspensió de Laura Borràs, després que aquest dimarts s'hagi notificat l'obertura de judici oral contra l'encara presidenta de la cambra catalana. La protesta serà dijous a partir de les 11.30 hores i coincidirà amb la reunió de la Mesa on es discutirà la suspensió, una opció que el PSC, ERC i la CUP facilitaran. El Grup de suport a Laura Borràs ha denunciat que tot plegat "és un cas de persecució política". "Defensem la presumpció d'innocència! Preservem els drets fonamentals!", ha reivindicat l'organització.

TUIT Grup suport Laura Borras
El Grup de suport a Laura Borràs convoca la manifestació / @GrupLaura

El diputat de Junts Francesc de Dalmases, molt pròxim a Borràs, ha estat una de les primeres persones a mostrar el seu suport a la manifestació. Tot i això, ha lamentat que no podrà participar-hi perquè fa "de diputat circumstancialment". "Si no fos així, igualment seria dijous a dos quarts de dotze davant del Parlament per donar suport a la presidenta Laura Borràs i per demanar unitat a l'independentisme davant aquest cas vergonyós de persecució política en forma de lawfare", ha afirmat. Justament, aquest dimarts el Parlament ha obert un procediment contra Dalmases per vulnerar el codi de conducta de la cambra catalana quan va esbroncar una periodista de TV3. El diputat independentista pot ser penalitzat amb una multa de 600 a 12.000 euros.

TUIT Francesc de Dalmases
Francesc de Dalmases, sobre la manifestació / @fracescd

Per la seva banda, l'executiva de Junts ha expressat el seu "suport sense fissures" a la seva presidenta. Això no obstant, la formació no ha avançat quina serà la decisió a la reunió de la Mesa del Parlament programada per dijous on es demanarà la seva suspensió. Sí que ha rebutjat de nou que el cas obeeixi a un afer de corrupció, ja que es tracta de lawfare i persecució política. Així ho demostren "la desproporció de les penes sol·licitades" i el fet que "hagin caigut les acusacions vinculades a la corrupció".

En el comunicat, Junts també demana que ERC i la CUP no caiguin "en el parany de l'estat espanyol". Però les dues formacions independentistes ja tenen molt clar que aquest dijous votaran a favor de la suspensió de Borràs si ella prèviament no dimiteix, una petició que li han fet ambdós partits. És per això que el Grup de suport a Laura Borràs ha convocat una manifestació que coincidirà amb la reunió de la Mesa del Parlament, amb l'objectiu de mostrar el seu rebuig a la decisió que prendran els republicans i els anticapitalistes juntament amb el PSC de Salvador Illa.