La presidenta d'En Comú Podem en el Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha advertit aquest dissabte al magistrat de l'Audiència Nacional encarregat del cas Tsunami, Manuel García-Castellón, que la fixació per imputar per un suposat delicte de terrorisme a les protestes i els seus organitzadors "pot acabar passant-li factura per prevaricació". Albiach ha insistit que García-Castellón "intenta retòrcer la realitat mentint directament", després que el jutge hagi iniciat una croada per imputar Carles Puigdemont i Marta Rovira com a suposats impulsors rere Tsunami i vulgui atribuir a les protestes una intenció terrorista per la marxa sobre l'aeroport del Prat i pels policies ferits durant els aldarulls a Urquinaona, així com per un suposat intent d'acció contra el rei Felip VI en una visita a Barcelona.

Alhora, Albiach també ha animat a les forces progressistes catalanes i espanyoles a "estirar la manta" i "arribar fins al final" per esclarir 'l'Operació Catalunya', el presumpte operatiu parapolicial de la policia patriòtica de Villarejo encetat pel ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz, sota el govern de Mariano Rajoy, per imputar i perseguir l'independentisme i qualsevol persona propera a través d'una guerra bruta amb muntatges, acusacions falses i 'lawfare'. Una irregularitat que s'està investigant ara mateix en una comissió parlamentària del Congrés, després que l'independentisme i el PSOE ho pactessin en el marc de la investidura de Pedro Sánchez.

Contra l'ampliació del Prat: "No hi haurà progrés sense ecologisme"

D'altra banda, la líder dels comuns ha respost al ministre de Transports, Óscar Puente, sobre l'ampliació de la pista del Prat més pròxima al mar, que s'ha mostrat a favor de tirar endavant el projecte: "Ja vam aturar una vegada l'ampliació de l'aeroport del Prat i ho tornarem a fer". Albiach ha intervingut en l'assemblea dels comuns del Baix Llobregat des d'on ha llançat un missatge a Puente: "Volem deixar-ho molt clar. La posició del ministre davant l'ampliació de l'aeroport no ens representa. És el contrari del que necessita Catalunya i el contrari del que hem defensat sempre", ha apuntat. "No hi haurà progrés sense ecologisme", ha afegit.

Aprofita per clavar un clatellot a Aragonès

En un altre ordre, Albiach ha parlat del Govern de Pere Aragonès i ha apuntat que "costa d'entendre" per què ERC no "reflexiona sobre com resoldre els problemes del nostre país" en lloc d'avalar a Aragonès com a candidat a les eleccions catalanes. Així, ha anomenat qüestions com l'educació, la sanitat o la sequera, acusant el Govern de "reaccionar tard". "L'última dessaladora és del 2009 i des de llavors només s'han demanat esforços a la ciutadania", ha subratllat. La presidenta d'ECP ha assenyalat els canvis en l'Executiu aquesta setmana assegurant que li "sobta que les remodelacions del Govern no siguin per pal·liar la sequera". "No és una remodelació de Govern, sinó que (Aragonès) s'està muntant el comitè de campanya dins de Palau", ha denunciat.