La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha tirat un dard al polèmic jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, encarregat del cas de Tsunami Democràtic i decidit a imputar Carles Puigdemont i Marta Rovira per un suposat delicte de terrorisme al voltant de les protestes postsentència del Procés, a contrarellotge abans de jubilar-se de forma imminent i abans que s'aprovi la llei d'amnistia. “Si vol fer política, el que hauria de fer és presentar-se a les eleccions”, ha afirmat la líder d'esquerres durant una atenció als mitjans des de la 32a Mostra Comercial i Agrícola de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

No només això, sinó que Albiach ha afirmat estar “convençuda que el PP li obriria les portes de bat a bat” (al magistrat de l'AN) i ha censurat que “utilitzi les institucions judicials” per fer la seva política. Amb el debat final sobre la llei d’amnistia al Congrés fixat per al 30 de gener, Jéssica Albiach no s’ha volgut pronunciar sobre les diverses esmenes que han presentat els grups parlamentaris, més enllà d'insistir que Tsunami Democràtic no és “terrorisme”. La dirigent dels comuns s’ha mostrat “convençuda” que les negociacions dels pròxims dies “sortiran bé” perquè “no ens podem permetre una altra cosa” i, per tant, totes les forces polítiques mostraran "responsabilitat i coratge polític".

Retreu "l'electoralisme" d'ERC amb la candidatura d'Aragonès

Preguntada per l'anunci de la direcció d’ERC de presentar Pere Aragonès com a candidat per a les pròximes eleccions catalanes, la presidenta d’ECP al Parlament ha valorat que li “sobta” que el nomenin candidat quan “estan fent discursos que les eleccions seran d'aquí a un any. En aquest sentit, ha mostrat “preocupació perquè aquests mesos que venen hi hagi una lògica electoralista dins del Govern”. “Catalunya no s’ho mereix”, ha criticat Albiach, que ha apel·lat a la “responsabilitat” del Govern de Pere Aragonès “per gestionar i adoptar les mesures necessàries per al país” en comptes d'entrar en clau "electoralista". Amb tot, ha assegurat que ella vol tornar a encapçalar la llista dels comuns “si així ho decideix el partit”.

Hard Rock i Jocs d'hivern "a la paperera de la història"

La cap de files dels comuns al Parlament també ha volgut enviar un missatge a Salvador Illa, després que el primer secretari del PSC hagi defensat el projecte dels Jocs Olímpics d’Hivern. “No estem als anys 80 o 90, estem a l'any 2024”, li ha replicat Albiach, que ha recordat la situació d’emergència climàtica i la sequera greu que pateix Catalunya des de fa almenys dos anys. “M’atreveixo a dir que el Hard Rock i els Jocs acabaran a la paperera de la història”, ha conclòs.