El president Artur Mas, un dels polítics afectats per les accions de la policia patriòtica a l'operació Catalunya, ha anunciat que fa temps que té redactada una querella, tot i que, ha explicat que encara no ha decidit què fer perquè la resta de querelles presentades per la mateixa qüestió —Jaume Giró, Sandro Rosell o la família Sumarroca— han quedat arxivades. En una entrevista aquest divendres a El matí de Catalunya Ràdio, Mas ha assenyalat que el motiu pel qual presentaria la querella és perquè en aquell moment era el president de la Generalitat "la persona que tenia la màxima responsabilitat al país", i per tant es nega que un assumpte així quedi arxivat "s'ha d'arribar fins al final de la investigació". Conscient que encara disposa de temps per presentar la denúncia, Artur Mas ha assegurat que vol esperar-se a veure què passa a les comissions d'investigació que s'obriran ara al Congrés dels Diputats.  

Amb tot, Artur Mas té "una certa esperança" que davant de tantes evidències, s'investigui el cas i que s'intentin depurar les responsabilitats que hi ha "és elemental des d'un punt de vista de la salut democràtica". Ha lamentat que, a diferència de l'operació d'Estat dels GAL, l'operació Catalunya no s'hagi ni investigat. "Va haver-hi conseqüències amb els GAL. Es va investigar, van ser condemnats i amb algun ministre a la presó. Ara tenim una altra operació d'Estat actuant contra la llei, està contra l'independentisme, i no hi ha hagut ni investigació", ha apuntat. 

Un cas "escandalós" 

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha qualificat "d'escandalós" l'espionatge als líders independentistes a través del programari Pegasus. "És un atemptat directe contra els drets fonamentals de les persones", ha afegit. Mas ha explicat que li van entrar 32 vegades al telèfon en 5 anys, i li van extreure 500 MB d'informació, en aquest sentit, s'ha preguntat qui té la informació del seu mòbil i quin us en farà "segur que no serà bo, segur que no seran carícies". 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va justificar aquest dijous l'operació Catalunya i el paper de l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, afirmant que tot el que siguin "eines per part de l'Estat per protegir-se, em sembla bé. Qualsevol estat al món, ho fa". Mas no ha evitat aquestes declaracions, i li ha preguntat a Ayuso "empastifar per empastifar, inventar-se històries, crear dossiers amb membrets de la policia per perjudicar determinada gent, influir en el vot de la gent en unes eleccions perquè deixi de votar una cosa i voti una altra... això és una eina normal?"

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!