El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, d'evitar prendre decisions, com ampliar l'aeroport del Prat o impulsar la transició energètica, per por a una "pancarta" en contra. Així ho ha afirmat durant la jornada 'Construïm una nova majoria de progrés. Ara toca energia', celebrada a Tarragona aquest dissabte, on el líder del PSC ha reclamat que es tiri endavant el projecte d'ampliació de l'aeroport català. Així mateix, el socialista ha exigit al Govern que impulsi accions per avançar en matèria d'energia, tot assegurant que s'han perdut oportunitats durant l'última dècada.

Sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat, Illa ha defensat que no considera "un bon mètode mirar de reüll el que fan els altres", però ha afirmat que tampoc es poden "despistar massa", després que Pedro Sánchez anunciés una inversió de 2.400 milions per fer l'ampliació a l'aeroport de Barajas. "Alguns anuncis fets aquesta setmana posen de manifest la urgència de prendre decisions i el cost de no prendre-les a Catalunya, parlo d'infraestructures aeroportuàries", ha assenyalat el socialista.

Illa, sobre els canvis de govern d'Aragonès

Salvador Illa ha aprofitat l'ocasió per carregar contra Aragonès pels canvis a l'executiu, acusant-lo d'actuar "pensant en el partit". El líder dels socialistes ha lamentat que els canvis fets aquesta setmana pel president en el si del Govern s'han fet en clau partidista. "Veiem un govern que actua i fa canvis pensant en un partit i un partit, el PSC, que actua i treballa pensant a governar el país", ha apuntat Illa.

Crítiques d'Illa per les polítiques sobre energia

Pel que fa a l'energia, el primer secretari del PSC ha defensat que s'han d'impulsar les energies renovables per contribuir en la descarbonització. En aquest sentit, ha reiterat que s'han perdut "oportunitats" en la darrera dècada i ha considerat que a Catalunya s'ha avançat "zero" en aquest àmbit. "No estem en bona posició, només un 15% del conjunt de l'energia és d'electricitat de producció renovable, el mateix percentatge que teníem fa deu anys, deu anys perduts, un cop més", ha afirmat. "També en la preparació de la sequera, en millores d'infraestructures o en educació; la resta d'Espanya estan pràcticament en un 50% de la producció, quatre vegades més", ha afegit.

Davant d'això, ha exigit a Aragonès que prengui decisions i que les executi. "Governar és prendre decisions, fixar-se un horitzó, hi ha uns objectius col·lectivament acordats a Europa amb uns reptes molts clars per al 20230 i 2050; vostès estan per governar o per no molestar?", ha retret Illa, insistint que el país necessita un govern que tingui un full de ruta "clar" i que no tingui "por" a l'hora de prendre decisions.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!