Convocades ja oficialment les eleccions del 14-F, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dimecres que "Catalunya necessita un pacte d'esquerres", ja que, a parer seu, el Govern de JxCat i ERC, està "esgotat" i "no dona més de si".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Colau ha qualificat de "postprocés" l'actual context polític, ja que aquesta legislatura ha constatat que l'aposta dels independentistes "no dona resultats". "La tesi del 'nosaltres sols' i del 'marxem'", ha afegit, no té prou consens social ni viabilitat.

L'exemple del govern espanyol

Al parer de l'alcaldessa, és hora de fer "polítiques públiques en majúscules" motiu pel qual cal "un pacte d'esquerres" els actors del qual no ha concretat. Amb tot, Colau ha posat d'exemple els governs de Barcelona o el govern espanyol, en ambdós casos amb comuns i socialistes a l'executiu i amb ERC avalant els pressupostos.

Precisament, sobre els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona ha manifestat que la negativa de JxCat a donar-los suport respon a un "ambient preelectoral", ja que ha recordat que els comptes de l'any passat sí que van comptar amb el seu vot favorable. També ha assegurat "no ser conscient" que els nous pressupostos municipals portin "el segell" de Manuel Valls, com ell mateix va dir en anunciar el suport de Barcelona pel Canvi.

En relació amb la llei d'amnistia que l'independentisme vol presentar al Congrés, l'alcaldessa ha dit que no està en contra de la iniciativa, però ha advertit que "no té possibilitats d'avançar" donada l'aritmètica parlamentària existent. Els comuns, ha afegit, advoquen per reformar el delicte de sedició i pels indults, uns processos que "ja no tenen marxa enrere" tot i els posicionaments de la Fiscalia