En temps de pandèmia i restriccions, cada moviment que fan els polítics s'examina amb lupa, perquè es pressuposa que han de donar exemple. Per això, que Ada Colau decidís marxar el dia de Reis a passar la festivitat amb la seva família a Sant Iscle de Colltort, al terme municipal de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), ha indignat alguns veïns del municipi. Fonts consultades per ElNacional.cat asseguren que s'hi va quedar fins al dia 10. 

Segons la denúncia via Twitter d'alguns veïns, van conèixer la presència de Colau al poble durant el cap de setmana passat, concretament diumenge dia 10. El seu servei de seguretat s'hauria quedat atrapat per culpa de la nevada del temporal Filomena, que va bloquejar els accessos al municipi. Fins que els veïns no van ajudar-los a desbloquejar la carretera no van poder arribar. 

En concret, un grup de veïns es va dedicar a treure la neu acumulada a l’accés al veïnat de Sant Iscle de Colltort, fet que va facilitar que hi accedís el servei de seguretat. A més, també s’assenyala que es va impedir la gravació d’imatges perquè la notícia no transcendís.

Colau nega que se saltés el confinament

Preguntat per aquest mitjà, l’equip de Colau a l’ajuntament de Barcelona ha confirmat la seva presència a Sant Iscle. Ara bé, mantenen que de cap manera es va saltar el confinament municipal establert a partir del dia 7, perquè quan va marxar de la capital va ser el dia abans, per Reis, quan la mobilitat estava permesa. Recorden que tornar al domicili habitual sempre està autoritzat i que, per tant, no va saltar-se cap norma encara que decidís estar-s'hi uns dies més, també durant el cap de setmana. 

La mateixa alcaldessa ha fet una piulada denunciant que és fals que marxés de cap de setmana i se saltés el confinament. Colau explica que el seu "nucli familiar estava en una casa rural de lloguer des de Sant Esteve" i que ella s'hi va reunir per Reis, per tant, "d'acord amb la normativa". 

Certament, els moviments de Colau complien la normativa. Ara bé, cal recordar que el dia 4 de gener, dos dies abans que decidís marxar de Barcelona, el Govern ja va anunciar que hi hauria un enduriment de les mesures a partir del dia 7.