La diputada del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, és incapaç de guanyar-se la simpatia del seu partit. A causa de la mala maror entre la diputada i els alts càrrecs del Partit Popular, molts auguraven l'ascens d'una aliança rebel formada per ella i Isabel Díaz Ayuso per desestabilitzar la direcció de Pablo Casado. Però finalment sembla que ni tan sols la presidenta de Madrid vol tenir "res a veure" amb la diputada. La diferencia, segons han afirmat fons del partit a El Independiente, és que Ayuso "mai" li seria "deslleial" a Casado.

Rebel·lió

Isabel Díaz Ayuso ha volgut desmarcar-se de la diputada "rebel", Cayetana Álvarez de Toledo. El malestar generalitzat per la seva permanència al partit ha estat motiu de preocupació per a la direcció de Génova en els últims dies, sobretot després de la publicació del seu llibre Políticamente indeseable on acusa el número dos del PP, Teodoro García Egea de "practicar el mòbing, el bullying i l'assetjament a través dels seus alfils i els mitjans". Per contra, García Egea la va acusar de donar oxigen a Pedro Sánchez amb les seves polèmiques. La tensió amb els seus col·legues és tan evident que el mateix president del PP a Barcelona, Manuel Reyes, va convidar-la a "reflexionar sobre la seva posició" com a diputada. És precisament l'enfrontament entre Álvarez de Toledo i García Egea que va animar els rumors d'una possible aliança entre la diputada per Barcelona i Díaz Ayuso, dos perfils acostumats a la controvèrsia i rebels dins el partit. A més a més, Ayuso tampoc manté una bona relació amb García Egea

Lleialtat

Però tal com han fet saber fonts del PP a El Independiente, Ayuso tampoc no se sent còmode a prop d'Álvarez de Toledo. Mentre que la diputada per Barcelona només busca "vendre llibres", Ayuso "mai" li seria "deslleial" a Pablo Casado, "ella només ha plantejat la seva aspiració llegítima a presidir el PP de Madrid i ha demanat que se celebri com més aviat millor", han defensat. "Álvarez de Toledo i Ayuso "no tenen res a veure" perquè la diputada "fa temps que va deixar" d'estar al costat de Casado, han assegurat les fonts.

A Ciutadans?

La soledat de la diputada dins el PP la podria apropar a Ciutadans. Per la seva banda, els taronges asseguren que el suport que se li ha donat ha estat de forma esporàdica i sense un consens. Però en les hores més baixes de Ciutadans, un partit amb un peu ja a la desaparició, un fitxatge mediàtic podria ser una bona estratègia. Tot i que des de dins asseguren que no forma part d'una línia clara de partit, trobem exemples de suport a Álvarez de Toledo que en fan dubtar. 

 

Foto principal: el secretari general del PP, Teodoro García Egea, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo / Europa Press