El Partit Popular ja s'ha acostumat a viure entre polèmiques i guerres internes. Després que Pablo Casado assistís aquest cap de setmana a una missa amb la seva família en honor al dictador Franco, per error diu ell, Isabel Díaz Ayuso continua amb la seva croada contra el secretari general del partit, Teodoro García Egea, després de bloquejar-lo a WhatsApp, per aconseguir el control del partit a Madrid. Precisament García Egea és un dels grans protagonistes de l'altra batalla que s'està lliurant a Gènova, en aquest  cas contra Cayetana Álvarez de Toledo. I cap dels dos vol enterrar l'atxa de guerra. 

Ara, el secretari general del PP l'ha acusada de donar oxigen a Pedro Sánchez i li ha recordat que tots els "solistes" han de saber tocar en el mateix to que l'orquestra perquè aquesta no desafini. En una entrevista a Antena 3, Egea ha explotat la metàfora de la música afirmant que el PP ha de sonar com "una orquestra afinada", tal com ha demanat recentment Casado. El polític ha fet valer la seva llarga formació com a músic, segons ha assegurat que tenia, i ha llençat un clar missatge a Álvarez de Toledo, qui va ser portaveu del PP al Congrés i ha provocat més d'un mal de cap al seu ex partit, com ara saltar-se la disciplina de vot. 

A finals de novembre, Álvarez de Toledo publicarà el seu llibre Políticamente indeseable, on carrega molt durament contra Egea i Casado. El primer ha reconegut avui no haver llegit l'obra de la seva companya i no s'ha volgut mullar quan ha estat preguntat si creu que Cayetana hauria d'abandonar el seu escó en el Grup Popular del Congrés i passar al Grup Mixt arran de la polèmica generada per la publicació del llibre. En aquest, la marquesa de Casa Fuerte assegura que Egea fa "bullying", una crítica que ell ha ignorat, ja que "no es distreu amb l'enrenou". 

Crítiques a Casado i Egea 

La diputada per Barcelona també confessa al llibre que li costa parlar de García Egea, quelcom que ja li passava quan era portaveu: "Com és possible que hagi de dedicar a aquest home tant temps i energia?", es demana. "García Egea és un arquetip, perfils com el seu proliferen en els partits. Són polítics que no recorden cap idea original o realment valuosa, però que acaben imposant-se", continua Álvarez de Toledo, que sentencia el secretari general assegurant que exerceix el poder de manera "despòtica, teocràtica, teodocràtica". 

La política es despatxa també a gust contra Casado, el líder del seu partit, de qui assegura que està ple de pors i que mai la va acabar de convèncer: "Em semblava sí, un home d’empaties variables. Un camaleó sentimental. El que castissament es coneix com un bienqueda o una veleta". Així el descriu, afegint que sempre que havia de parlar amb ell es frustrava perquè era li costava prendre decisions. 

Govern de concentració 

Tot i no haver llegit les parts del llibre on el critica, curiosament García Egea sí que ha volgut comentar un dels capítols on la política defensa la seva proposta de "govern de concentració". Segons ha explicat, quan li va demanar en què consistia aquesta proposta, Álvarez de Toledo li explicà que consistia en el fet que el PP donava suport a Pedro Sánchez i "compartien ministres". "Cayetana Álvarez de Toledo em proposa ser ministre de Pedro Sánchez", ha ironitzat, tot preguntant-se que pensarien els ciutadans espanyols si el PP hagués acceptat la proposta: "Ja no seríem alternativa, seríem la muleta de Pedro Sánchez". 

A la imatge principal, Cayetana Álvarez de Toledo i Teodoro García-Egea amb Javier Maroto / Efe