Sembla una fake new, però no ho és. Ahir va transcendir que Isabel Díaz Ayuso té bloquejat al servei de missatgeria Whatssapp a Teodoro García Egea, secretari general del Partit Popular,  perquè aquest no li pogués enviar cap missatge. Però no només va bloquejar Egea, amb qui manté una molt mala relació, sinó a altres càrrecs del partit, com ara la presidenta de Noves Generacions, les joventuts del PP, a Madrid. I...  com ho ha intentat justificar la líder madrilenya? 

Segons informen diversos mitjans, la presidenta de la Comunitat de Madrid, té dos mòbils, un dels quals utilitza per comunicacions molt urgents. És en aquest que té bloquejat a García Egea, la mà dreta de Casado a qui li va caure com un plom que Ayuso anunciés poc abans de la convenció nacional del partit que havia de servir per reforçar el lideratge de Casado, que es presentava a la presidència del Partit Popular madrileny. Des de l'entorn de la presidenta veuen García Egea com el principal culpable que el congrés madrileny no s'avanci, com demana la líder. Aquesta situació ja no és una simple anècdota, sinó una mostra més de la seva pèssima relació. 

Excuses del seu equip 

Els més propers a Ayuso li treuen importància a aquest fet, ja que diuen que té limitades les comunicacions al terminal d'urgència per fer-lo més operatiu. L'altre número és el del seu mòbil personal. Des de la Puerta del Sol han informat al diari El Mundo que "Ayuso ha demanat que no li truquin al mòbil professional i ha assegurat que només el necessita per parlar amb els consellers i altres dirigents". Entre aquests hi ha Pablo Casado, però no García Egea, com li ha deixat ben clar amb el seu bloqueig. 

Des del PP van reaccionar ràpidament a la polèmica i van sortir en tromba a defensar García Egea contra Ayuso. Diferents fonts del partit han denunciat als mitjans la seva sorpresa i l'estupor pel que creuen que és una "polèmica infantil", i sobretot "sorprenent", "impactant", "increïble" o que "sembla un acudit".

Comportament adolescent  

Per la seva part, un dels dirigents del PP de Madrid, ha denunciat al diari ABC que "després diu que vol unitat i que si presideix el partit serà una pinya". Sense poder amagar la seva sorpresa, les fonts populars assegura que el comportament d'Ayuso és "més propi d'una adolescent que d'una presidenta autonòmica".  

El mateix diari explica que ahir divendres a la tarda, després que es fes públic que un dels càrrecs bloquejats per la presidenta madrilenya era ni més ni menys que el número dos del PP, alguns dels afectats van dir que Ayuso els havia desbloquejat: de sobte, podien veure la seva foto de perfil i enviar-li missatges amb normalitat. Però des del seu equip ho negaven, ja que "no ha tocat el telèfon". Pocs minuts després, la foto de la líder els havia tornat a desaparèixer: bloquejats de nou. 

 A la imatge principal, Isabel Díaz Ayuso / Efe