Els pocs líders que queden, encara, a Ciutadans han sortit públicament a defensar la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo de les seves anades i vingudes amb més d'un dirigent del seu partit i de les crítiques i la mala maror que aixeca dins de casa seva amb el llibre que acaba de publicar, Políticamente indeseable. Tant és així que els populars es pregunten si el partit d'Inés Arrimadas està preparant una estratègia per fitxar-la. A la vegada, els taronges asseguren que el suport que se li ha donat ha estat de forma esporàdica i sense un consens.

Però en les hores més baixes de Ciutadans, un partit amb un peu ja a la desaparició, un fitxatge mediàtic podria ser una bona estratègia. Tot i que des de dins asseguren que no forma part d'una línia clara de partit, trobem exemples de suport a Álvarez de Toledo que en fan dubtar. El diputat del Congrés Guillermo Díaz ha reforçat el missatge de l'encara popular: "No als trànsfugues que han comprat amb càrrecs, no als que compren persones per destruir una altra força política. Ha de dimitir per dir el que molts pensen? Llibertat, diuen".

També s'hi ha sumat el portaveu de Ciutadans, Daniel Pérez, que ha definit d'"impecable" la intervenció d'Álvarez de Toledo al programa Preguntes freqüents de dissabte passat a TV3. Recordem que només començar l'entrevista, Álvarez de Toledo va interrompre l'entrevistadora Cristina Puig per subratllar que no portava orellera per entendre la traducció del català al castellà, ja que ho considera un "símbol de separatisme que no pot existir entre espanyols". Unes paraules que van ser replicades per la mateixa Puig amb una bateria de justificacions sobre la llengua i el tracte als entrevistats que l'audiència ja coneix sobradament.

A l'espera del que pugui dir Inés Arrimadas, un dels seus assessors més propers, David Martínez, també s'ha posicionat a través de Twitter i defineix la popular com una dona "de molta altura que compta amb una profunda i sòlida càrrega ideològica" i ha definit el seu llibre com una "obra intel·lectualment irresistible".

La darrera a sumar-s'hi ha estat la coordinadora autonòmica valenciana, María Muñoz, que posa l'accent en la "gran educació i serenitat" d'Álvarez de Toledo i també la va felicitar per "treure del seu oasi" persones com la mateixa Puig. I conclou amb un: "Impecable, estimada Cayetana".

Cayetana es deixa estimar

Si ens fixem en el que ha escrit al seu llibre, Álvarez de Toledo no deixa en mal lloc l'exlíder de Ciutadans Albert Rivera. Lamenta l'estat del partit dels taronges actualment, però llança una recomanació al mateix PP mirant el llegat de Rivera: "El PP fa molt bé de quedar-se amb l'antiga cúpula de Ciutadans, però sobretot ha de fer seves les idees que el primer de Ciutadans va aspirar per aportar a la vida pública espanyola".

I una darrera similitud, a l'hora d'oposar-se al pacte bipartidista per a la renovació del Tribunal Constitucional. Mentre que els taronges van votar en contra dels quatre magistrats consensuats pel govern espanyol i el principal partit de l'oposició, l'exportaveu dels populars va optar pel vot en blanc saltant-se la disciplina interna en la votació secreta.

Fotografia de portada: Álvarez de Toledo i Arrimadas en un debat electoral a TV3