Els comicis del pròxim 4 de maig a la Comunitat de Madrid ja han provocat diversos episodis d'enfrontaments entre l'esquerra i la dreta espanyoles, unes topades que, segons l'escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jòdar, acabaran afectant directament Catalunya. 

Així ho ha expressat en una publicació al seu perfil de Twitter, en la qual ha assegurat que "quan comencen les batusses entre ells, les primeres hòsties les rebem nosaltres". 

Julià de Jordar TUIT

Tuit publicat per Julià de Jòdar a @juliadejdarmuoz

 

El fracàs de la jugada política de Sánchez

I és que el fracàs del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el seu intent de fer saltar pels aires el mapa autonòmic amb la moció de censura a Múrciava tallar de soca-rel l'efecte dominó esperat pel líder del PSOE a la resta de regions. Si ara, a més, perd de forma rotunda les eleccions davant el PP d'Isabel Díaz Ayuso, la seva jugada política haurà quedat absolutament malmesa.

És més, si el PSOE és derrotat per una dreta espanyola, amb un discurs molt més "agressiu" quan fa referència a la qüestió de l'autodeterminació de Catalunya, els moviments del govern estatal sobre aquest territori poden quedar en una carpeta ajornada.

De fet, ja hi ha indicis de canvi. Si fa uns mesos havia utilitzat conceptes com "taula de diàleg" amb ERC, ara ni es planteja la possibilitat de concedir l'indult dels presos polítics. 

La fiscalia recorre els permisos dels presos

Un exemple d'avui mateix és la presentació d'un recurs per part de la fiscalia, la qual depèn del ministeri de Justícia, contra els permisos penitenciaris concedits a Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull aquests dies.

El ministeri públic al·lega que ha passat poc temps de compliment de condemna, els presos no han reconegut els fets i no han realitzat cap programa específic de tractament. Tots ells han aprofitat els permisos per participar en la diada de Sant Jordi i signar els seus llibres.

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya va aprovar dilluns passat la proposta de la Junta de Tractament de Lledoners de concedir un permís de tres dies als tres polítics independentistes. Actualment tenen el segon grau, l'ordinari, pel qual només poden sortir amb permisos puntuals, després que aquest jutjat els retirés el tercer grau a principis de març. En la resolució que els concedeix el permís, el jutjat constata que els presos compleixen els requisits reglamentaris mínims per optar-hi, com haver complert una quarta part de la pena, o que ja han sortit del centre anteriorment sense que s'hagin produït incidents, tal com havien al·legat les defenses després que la fiscalia s'hi oposés.

 

Imatge principal, Julià de Jòdar / E.N.