En plena caiguda lliure, Ciutadans intenta aixecar el cap per sobreviure. I ho fa alçant la veu allà on un dia va aconseguir guanyar les eleccions, a Catalunya. El seu líder, Carlos Carrizosa tret les urpes des del faristol del Parlament. Contra la "manca d'escrúpols" dels seus fins fa poc companys que han fugit del partit, però també i sobretot, contra el Partit Popular. El partit taronja denuncia ser víctima d'una "opa hostil" dels de Pablo Casado. 

Per Cs, l'explicació de la maniobra és que "el PP és un partit que està sent fagocitat per la seva dreta, per Vox". "Com que té problemes de supervivència inicia accions d'invasió d'altres espais que no li són propis", ha sentenciat Carrizosa. La mà dreta d'Inés Arrimadas ha admès errors de càlcul del seu partit a Múrcia, amb el moviment per descavalcar el president popular a través d'una moció de censura frustrada després que tres dels seus propis regidors hagin canviat de bàndol. "Ens han fet doblegar el genoll", ha admès, acusant el PP de corrupció per haver "comprat" els tres trànsfugues de Cs. 

El diagnòstic de Cs és, doncs, que "agobiat per la seva falta d'espai vital a la dreta", un terreny que s'està menjant Vox, "es llança a la conquesta de l'espai de l'esquerra". Per a Carrizosa és evident que Cs és l'autèntic centre polític a Espanya i "la prova del cotó" és que té capacitat per pactar a esquerra i dreta. Alhora, ha volgut ningunejar el sector crític, que exigeix la convocatòria d'una assemblea per tombar Arrimadas. Des del seu punt de vista són només quatre gats que només volen "marejar".

La mà negra de Rivera

Aprofitant la compareixença, ha volgut deixar clar que de cap manera dona veracitat als rumors que apunten que Albert Rivera estaria al darrera de l'operació del PP per cruspir-se Cs. 

Sobre la possibilitat que segueixi l'efecte dominó de les desercions al partit, el líder de Cs ha reconegut que és possible que n'hi hagi més, però ha reivindicat la seva força a Catalunya, advertint al PP que aquí "no estan per fer opes hostils". És cert que al Parlament, Cs dobla en escons als populars. Ells són penúltims amb 6, el PP és l'última força amb només 3. Ara bé, la gran patacada a les eleccions va ser per Carrizosa, que va perdre 30 diputats. 

A la imatge principal, Arrimadas i Carrizosa en un acte de campanya. EFE