El sector crític de Ciutadans, Renovadors Cs, ha titllat de "pedaç" l'executiva nacional d'aquest dilluns i ha demanat a la direcció d'Inés Arrimadas que convoqui una assemblea extraordinària després de les eleccions de Madrid on puguin pronunciar-se mitjançant urnes els afiliats. En un escrit que signa el seu portaveu, l'exdiputat català Antonio Espinosa, els Renovadors reclamen una assemblea que "il·lumini un partit renovat, transformat, amb una nova cultura de partit, on poguéssim tornar a dir que 'Ciutadans som tots'".

Aquesta refundació després dels comicis madrilenys hauria de fer-se de manera que "cada afiliat compti amb un vot" i amb una "votació que es faci en urna i el sistema de votació emprat garanteixi la representació de la pluralitat interna en tots els òrgans del partit". Els crítics llancen aquesta demanda i adverteixen que si de nou l'executiva no l'atén, "serem els afiliats units entorn de Renovadors Cs els que aconseguirem aquesta assemblea extraordinària".

Crítiques a la gestió d'Arrimadas

Segons aquest sector allunyat de la direcció, Arrimadas i el seu entorn "segueixen sense fer l'anàlisi política" que fa falta i no s'adonen que la "sagnia d'afiliats" i la sortida de càrrecs cap al PP té a veure amb la "desil·lusió" per la "falta de rumb i adreça del partit, i per la falta de participació interna en la presa de decisions".

"Els canvis que ha dut a terme Inés Arrimadas no són els que necessita Ciutadans, són un mer pedaç amb l'únic propòsit de salvar els mobles per arribar a les eleccions del 4 de maig (...) La crisi profunda en la qual està instal·lat el nostre partit no se soluciona amb la dimissió de Carlos Cuadrado i José María Espejo que, no obstant això, continuen en el Comitè Executiu permanent", afegeix el text. Per a Renovadors, l'aprovat aquest dilluns a Madrid van ser mesures que són "pura cosmètica i suposen un tancament en fals de la crisi".

En el projecte de Renovadors estan també implicats exdiputats com María Valle, Sergio Sanz o Carmen de Rivera, la regidora de Lleida Àngels Ribes o l'edil a Gavà (Baix Llobregat) Miguel Ángel Ibáñez. 

Els canvis a Ciutadans

Les hores són greus a Las Ventas, on es troba la seu de Ciutadans a Madrid. Després del naufragi de la moció de censura a Múrcia, que ha provocat també el trencament i l’avançament electoral a la Comunitat de Madrid, Inés Arrimadas es va veure obligada a reunir ahir l’executiva. La pressió dels barons territorials, que veuen com la formació s’enfonsa per les maniobres de la seva capitana, ha forçat aquest escenari. Està tocat, per veure si de mort. De moment, ja hi ha hagut els primers moviments per a reflotar-lo. L'objectiu, calmar les veus crítiques. Però se n'ha acabat de sortir.

Carlos Cuadrado i José María Espejo Saavedra han decidit fer un pas al costat i deixar de ser vicesecretaris de la formació. Eren els seus dos homes forts i els més assenyalats, especialment després de la debacle a les eleccions catalanes del 14-F. Tant Cuadrado com Espejo continuaran al comitè permanent del partit per a “continuar treballant en el projecte de Ciutadans juntament amb Inés Arrimadas”. També ha incorporat Begoña Villacís, Ignacio Aguado, Juan Marín.