Dos diputats de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid han anunciat aquest dimarts que abandonen la formació. Són Sergio Brabezo, que ha denunciat pressions del seu grup per signar una moció de censura contra Díaz Ayuso, i Marta Marbán, mà dreta de Francisco Igea al sector crític.Tots dos han fet públics escrits on recelen de la candidatura d'Ignacio Aguado a les eleccions autonòmiques del 4 de maig.

Per la seva banda, Brabezo critica la "deriva insensata" de Cs, que "pot donar la presidència de la Comunitat de Madrid a Errejón i Iglesias". "Ja no reconec el partit polític al qual em vaig afiliar amb il·lusió perquè Inés Arrimadas va tancar aquesta crisi en fals i sense autocrítica", ha lamentat.

El diputat ha criticat que el seu partit no només intentés frenar la convocatòria d'eleccions "de manera injusta aliant-se amb el sanchisme" sinó també que es pressionés els diputats "per signar una moció de censura" contra la presidenta , Isabel Díaz Ayuso, que proposava l'exvicepresident, Ignacio Aguado, com el seu substitut. Així mateix, ha censurat que Aguado insultés de manera "personal" a Ayuso i que el partit hagi perdut el centre per començar a "piular de manera radical". Al seu parer, Aguado no pot ser el candidat a la presidència.

En aquest sentit, Brabezo ha aprofitat per "demanar a tots els simpatitzants i votants de Ciutadans que uneixin el seu vot per fer front" al president de Govern, Pedro Sánchez. "Jo ho tinc clar, davant d'ells trio sempre llibertat", ha reblat.

El cas de Marbán

D'altra banda, Marbán assegura que l'aterratge de Pablo Iglesias a la campanya madrilenya "és perillós" i fa necessari "candidats seriosos que generin confiança". "El que no es comprèn no es defensa", ha manifestat.

Al seu parer, "els atacs personals no són dignes d'un partit moderat i centrat". Considera que l'aterratge d'Iglesias a Madrid és "un perill" i necessita "al davant candidats seriosos i que generin confiança als madrilenys". "D'això ara mateix no n'hi ha a Ciutadans i no vull seguir formant part d'això", ha dit.

 

marta

Fonts parlamentàries no descarten que es produeixin altres baixes en els pròxims dies dins el Grup Parlamentari de Ciutadans a la Cambra regional.