Quan falta poc més d'una setmana per a la vista del Tribunal Suprem sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, el Govern continua sense explicar quina serà la resposta del president en cas que es confirmi la sentència. La consellera de presidència, Meritxell Budó, ha insistit aquest migdia que hi ha diferents escenaris oberts i que serà el president qui decideixi com abordar-los.

Les darreres hores s'han multiplicat les pressions damunt de Torra. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha advertit en declaracions a Nació Digital que és irresponsable arribar a la inhabilitació sense tenir una resposta preparada, mentre que la CUP ha plantejat aquest matí la possibilitat que exerceixi una presidència simbòlica.

En ser interrogada sobre el tema durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Budó ha assegurat que "encara no s'han abordat aquests futurs escenaris" i ha insistit repetidament que serà el president qui prengui la decisió.

Taula de diàleg: ni condicions ni vetos

D'altra banda, en relació a la nova reunió de la taula de diàleg amb l'Estat que ahir en conversa telefònica van acordar preparar els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra, Budó ha insistit que hauria d'estar present a l'ordre del dia el tema de l'autodeterminació i l'amnistia, perquè "no tindria cap sentit" que no hi fossin, però alhora ha evitat condicionar la celebració de la trobada a la incorporació d'aquests punts.

"Això és una taula de negociació per resoldre un conflicte polític. Si busca la fi del conflicte sí o sí s'hauran d'abordar aquests temes", ha argumentat la consellera de Presidència, que ha demanat al govern de l'Estat que no veti aquests punts, igual com des de la Generalitat no es limitarà les qüestions que vulgui plantejar el gabinet de Sánchez.

Budó s'ha limitat a insistir que ja hi ha altres fòrums on s'aborden la resta de temes, i que l'objectiu d'aquest és resoldre el "conflicte polític" i per tant s'hi ha de poder "parlar de tot". "S'hauria de poder abordar l'arrel del conflicte, si no és així no tindria cap sentit", ha insistit a més de demenar que es deixi treballar els respectius gabinets.

Nomenaments: Abad, Ramentol i Cabrafiga

El Govern ha aprovat en la seva reunió d'avui la substitució dels secretaris generals dels departaments d'Interior, Salut i Empresa. A Interior Brauli Duart ha estat substituït per Beth Abad; el lloc de Laura Pelay a Salut serà ocupat per Marc Ramentol; mentre que el nou secretari d'Empresa i Coneixement serà Jordi Cabrafiga, fins ara cap de gabinet de Presidència.

Seguirà ampliació