L'exconsellera i diputada al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, serà la representant de JxCat en la ronda de contactes dels grups parlamentaris amb el rei Felip VI per a la investidura del president espanyol. D'aquesta manera, Laura Borràs substituirà Jordi Sànchez, a qui el Tribunal Suprem ha denegat sortir de la presó per veure's amb el monarca.

L'encarregada de transmetre la notícia al Rei serà la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ja que aquest dilluns a la tarda transmetrà al monarca els noms de tots els representants dels grups i subgrups parlamentaris del Congrés que aniran a la ronda de contactes. Qui segur que no hi serà present en aquesta ronda de contacte serà un representant d'ERC, que ja van assegurar que no hi assistirien de cap manera.

En una declaració als mitjans, Laura Borràs ha assegurat que assistirà a la ronda de contactes per recordar-li al Rei que "en aquest regne tan bonic que li està quedant" hi ha presos polítics. A més a més, ha comentat que, segurament, el que ha fet el Tribunal Suprem ha evitat que Felip VI tingui una foto amb un pres polític, alhora que ha denunciat la vulneració dels drets polítics de Jordi Sànchez.

En un primer moment, la formació independentista va assegurar que si no era Jordi Sànchez qui es reunia amb el rei espanyol, cap membre del grup parlamentari aniria a la Zarzuela per reunir-se amb Felip VI, ja que és Sànchez qui lidera el grup al Congrés.