Després de la constitució de les Corts, ve la següent fase: la investidura. Com és preceptiu, el rei Felip VI celebrarà una ronda de contactes amb representants de tots els grups amb representació. Un cop més, però, hi haurà un gran absent: Esquerra Republicana. Segons informen els republicans, no contemplen enviar-hi ningú. Tampoc Oriol Junqueras, emulant la iniciativa de Junts per Catalunya.

"Esquerra no reconeix el rei com a interlocutor vàlida després que no volgués rebre Carme Forcadell, i més encara després del 3 d'octubre", asseguren des de Calàbria. A més a més recorden que "en anteriors ocasions ja no vam anar-hi", en referència a les rondes de contactes posteriors a les eleccions generals del 2015 i 2016.

Per contra, JxCat  no vol desaprofitar aquesta nova oportunitat, i és per això que, segons fonts del grup independentista, preveu designar el seu cap de llista Jordi Sànchez com a representant

No està regulat qui ha de ser el representant que vagi a la trobada al Palau de la Zarzuela. No sempre han estat els portaveus o diputats de les formacions al Congrés. El 2016, per exemple, hi va anar el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, que ni tan sols era diputat a les Corts. Així, la probable suspensió imminent dels diputats presos no impediria Sànchez d'assistir-hi. Això sí, necessitaria l'autorització del Tribunal Suprem, tal com va passar amb la seva assistència al Congrés aquesta setmana.