El ministre de Defensa en el govern de Zapatero, José Bono, ha titllat els militars que han demanat l'execució de 26 milions de nens i persones, com un grup de "fatxes i trastocats". El seu discurs, en declaracions a la Ser, ha estat molt dur. Ara bé, ha volgut deslligar de la polèmica el silenci de Felip VI.

Excusa el silenci del Rei

El Rei, a qui s'han dirigit per carta tot aquest grup de militars continua callat i Bono considera que és el que ha de fer:  M'imagino que són uns fatxes i ara tenen l'antull d'escriure el Rei. I el Rei no els ha de fer ni punyetero cas i la Ministra avisar el Fiscal: o és de loquero o de presó. Que s'ocupin d'organitzar els àpats de Nadal a la seva família". 

Resta importància al silenci de Felip i lloa la reacció de la ministra de Defensa, Margarita Robles: "El que ha fet la ministra de Defensa està molt bé. Quan un militar jura al seu país, és de per vida. Però no és militar per posar-se només l'uniforme, s'ha de ser fins la mort i aquest grup no ho és".

Bono afegeix: "Aquest grup de trastocats vol desprestigiar la democràcia. I això s'acaba com ha fet la Ministra: al fiscal i punt. Si uns altres polítics volen embrutar els militars, això és una altra cosa".  Robles ha posat en mans de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el xat d'exmilitars que envien cartes al Rei.

L'exministre també ha recordat que ell va ser el primer en ser impecable contra les males conductes d'aquest cos. Bono va destituir el general de Sevilla José Mena per les seves crítiques a l'Estatut de Catalunya i alerta, ara: "Se li va ocórrer passar-se de la ratlla i va acabar sent el primer tinent general després de la Guerra Civil, que el govern Zapatero va cessar i arrestrar. I va provar de la seva pròpia medicina". Malgrat tot, demana que la imatge de l'exèrcit, a qui "tots els espanyols respecten", no es barregi amb aquesta mena de gent.

Més proves

En paral·lel, continuen filtrant-se més àudios. Un cap s’ha conegut que entre les intencions d’aquesta camarilla militar hi havia la de fer un cop d’Estat, bombardejar la seu de l’ANC afusellar a 26 milions de persones, avui s’ha sabut que entre tota aquesta població destinada al paredó s’incloïen també els nens.

Així ho ha revelat el programa ‘Las cosas claras’ de Televisió Espanyola, que ha tingut accés als continguts dels xats i ha revelat un intercanvi de missatges entre els quals figura el següent diàleg.

-Paco: ¡Preparados para el combate! ¡A por los rojos! ¡Levanta el ánimo y a la lucha!

-Paco: Confio en que salga otro mata rojos pero que esta vez no se quede corto... hay que aniquilar 26 millones, niños incluídos.

-Andrés: Paco por Dios, los niños es lo único inocente que nos queda.

-Paco Beca: Nada, nada, la purga es la purga. Tenemos que convencernos de una puta vez que nuestra sangre no admite la democràcia. Nuestros odios son más fuertes que nuestra convivència.