El xat La XIX del Aire, format per excomandaments militars de la XIX promoció de l’Exèrcit de l’Aire que van enviar fa pocs dies una carta a Felip VI, incloïa missatges especialment durs, molts d’ells signats pel general de divisió de l'Exèrcit de l'Aire a la reserva Francisco Beca Casanova.

Un cap s’ha conegut que entre les intencions d’aquesta camarilla militar hi havia la de fer un cop d’estat, bombardejar la seu de l’ANC i afusellar 26 milions de persones, avui s’ha sabut que entre tota aquesta població destinada al paredó s’incloïen també els nens.

Així ho ha revelat el programa Las cosas claras de Televisió Espanyola, que ha tingut accés als continguts dels xats i ha revelat un intercanvi de missatges entre els quals figura el següent diàleg:

Paco: ¡Preparados para el combate! ¡A por los rojos! ¡Levanta el ánimo y a la lucha!

Paco: Confío en que salga otro mata rojos pero que esta vez no se quede corto... hay que aniquilar 26 millones, niños incluidos.

Andrés: Paco, por Dios, los niños es lo único inocente que nos queda.

Paco Beca: Nada, nada, la purga es la purga. Tenemos que convencernos de una puta vez que nuestra sangre no admite la democracia. Nuestros odios son más fuertes que nuestra convivencia.

 

El contingut d’aquest xat ha estat traslladat pel Ministeri de Defensa a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid per si els fets fossin constitutius de delicte comès "per persones que a més poguessin atribuir-se la condició de militars en actiu, sense ser-ho". Des del departament de Margarita Robles sostenen que "correspon al ministeri fiscal investigar la seva eventual rellevància penal" i també "per salvaguardar l'honorabilitat i la pública estima de les Forces Armades".

Silenci de la monarquia

En paral·lel a aquesta acció del Ministeri de Defensa continua el silenci de la monarquia. La Casa Reial no s'ha pronunciat sobre les cartes ni ha tingut el gest de desautoritzar-les malgrat que Felip VI ja n'ha rebut dues en els darrers dies, la que van enviar aquests militars retirats de l'Exèrcit de l'Aire i una altra de militars, també retirats, de l'Exèrcit de Terra, entre els quals hi hauria alguns que van servir al CNI.   

 

Imatge principal: Un Eurofighter Typhoon 2000 de l'Exèrcit de l'Aire / Ejército del Aire