Incendiàries declaracions d'Isabel Díaz Ayuso després de la segona nit de protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat en el plenari d'aquest dijous que qualsevol dels diputats madrilenys "en un karaoke amb dos cubates té més art que Hasél". "Ja el que faltava era aclamar la festa de mocosos que es manifesten per un delinqüent. És el més cutre que es pot defensar", ha afirmat amb relació a la defensa que ha fet Podem del cantant.

La popular ha condemnat la violència "per part de l'extrema esquerra", dels "amics d'Iglesias" i ha demanat a Podemos que faci el mateix. "Seguiran donant suport a un delinqüent que diu que el millor pepero és el que té un tret al clatell?", ha qüestionat.

Davant aquestes declaracions, la portaveu de Podemos, Isa Serra, ha respost amb habilitat i li ha preguntat a la presidenta què li sembla "que a Barcelona li hagin tret un ull a una persona amb una bala de la Policia o que hagin disparat a Linares amb boles de plom ". Per a la portaveu de Podem, "qualsevol persona que pretengui ser demòcrata hauria de condemnar-ho perquè aquestes actuacions comprometen la tasca i la imatge de totes les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat". A més, considera que "qualsevol demòcrata hauria d'estar a favor de la llibertat d'expressió, en contra de posar rapers a la presó" i que Espanya sigui el país "amb més condemnes a artistes amb privacions de llibertat".

Aysuo ha replicat i ha dit que ha de ser dur per Sierra "no poder baixar" a les manifestacions perquè té un sou oficial. "Quan un comunista entra a les institucions, té el seu cotxe oficial,el seu casoplón i l'assistenta treballant com a mainadera és difícil", ha recalcat. En aquest punt, ha afirmat que la "crisi social" la provoca Podem, perquè són "pobresa".

 

La dimissió d'Iglesias

La picabaralla s'ha produït després que Ayuso i l'alcalde de Madrid, Jose Luis Martínez Almeida, hagin comparegut aquest dijous a la Puerta del Sol, escenari dels disturbis de la manifestació per Pablo Hasel, per demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que cessi el vicepresident primer, Pablo Iglesias, pel suport de la seva formació –segons Ayuso- a moviments "que pretenen derrocar les democràcies". Segons la presidenta, Iglesias "instiga a aquesta situació promoguda per defensar un delinqüent reincident", en referència a Hasel, i "posa en qüestió la democràcia espanyola".

 

Ayuso ha insistit que Iglesias "està sempre al darrere d'aquests moviments vandàlics violents" que al seu entendre "s'organitzen a escala internacional" a través "dels seus mitjans de comunicació, com Hispan TV o Sputnik", i que "posen en qüestió la democràcia espanyola". "Aquests moviments radicals que pretenen sobretot enderrocar les democràcies liberals han de parar, i per tant demano al president del govern que el cessi immediatament, perquè aquest país no pot estar vicepresidit per un polític com aquest".