La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, arrasarà a les eleccions del proper 4 de maig​ si es confirma el que diuen les enquestes. Ayuso, que a les eleccions del 2019 va aconseguir 30 diputats, ara en trauria fins a 53, segons una enquesta realitzada per SocioMetrica per El Español.

Encuesta el español elecciones madrid

La majoria absoulta a l'assemblea de Madrid és de 69 diputats, per tant, Ayuso en tindria prou amb el suport de Vox per poder ser investida presidenta sense problemes. Els de l'extrema dreta aconseguirien 17 diputats, actualment en tenen 12. Els 17 diputats de Vox sumats als 53 del PP, els deixaria amb 70 vots favorables per a Ayuso.

La patacada més gran, com ja és habitual en els sondejos, siguin d'eleccions generals o autonòmiques, se l'emporta Ciutadans. La formació que lidera Inés Arrimadas al Congrés, que ara té 26 representants a Madrid, es quedaria amb només 7 convertint-se així en la formació amb menys escons. 

Podemos, amb Pablo Iglesias al capdavant, no aconseguirà uns resultats gaire brillants i només guanyarà 4 escons respecte els comicis del 26 de maig de 2019. Ara Iglesias té 7 diputats i, segons el sondeig, no passaria dels 11, sent la segona força amb menys escons a l'assemblea. Más País, per la seva banda, obtindria 17 representants, 3 menys que els que ostenta ara. 

Finalment, el PSOE perdria 6 diputats respecte el 2019: ara té 37 seients a l'assemblea i el 4-M n'aconseguiria 31. Precisament aquest dimecres el PSOE de Madrid decidia endurir l'espanyolisme i fitxava l'exdirigent d'UPyD Irene Lozano, com a número 4 de la candidatura d'Angel Gabilondo. Lozano es va incorporar a l`òrbita del PSOE de la mà del llavors ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, que la va situar al capdavant d'España Global.

El darrer fitxatge d'Ayuso

La candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, ha fitxat l'exmembre de Ciutadans Toni Cantó com a independent per a la llista que el seu partit presentarà als comicis del 4 de maig. Cantó va abandonar Cs després de l'intent de moció de censura protagonitzat pels taronges a Múrcia i de l'avançament electoral a Madrid que va fer Ayuso per evitar un moviment similar a l'Assemblea madrilenya.

En aquell moment el PP va contraatacar obrint "les portes" a simpatitzants, afiliats i càrrecs de Ciutadans. "Entre socialisme i llibertat, Cantó aposta per la llibertat i fa més gran la nostra formació política", han assegurat les mateixes fonts.

L'excoordinador autonòmic de Cs al País Valencià i exdiputat a les Corts valencianes anunciava el 15 de març que renunciava a formar part de la nova executiva de Cs ideada per Inés Arrimadas després del fiasco de la moció de censura a Múrcia, i que abandonava els seus càrrecs a la formació. A les portes de la seu de Cs demanava la dimissió de tota la cúpula de la formació i apostava per una candidatura conjunta amb el PP a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

 

Foto principal: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / ACN