La visita del rei Felip VI aquest divendres a Barcelona demostra una vegada més, segons Òmnium Cultural, que "l'única manera que té [el monarca] per venir a Catalunya és "bunqueritzant" el país. "Cada cop que els Borbons vinguin a Catalunya els farem la mateixa rebuda. No són benvinguts!", assegura l'entitat independentista.

A través d'un vídeo que ha penjat a les xarxes, Òmnium recull imatges de les protestes registrades avui a Barcelona amb motiu de la presència del monarca al lliurament de premis de la primera edició de la Barcelona Economy Week, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Òmnium ha convocat aquest divendres, junt amb l'ANC i amb el suport de partits i entitats independentistes, una cadena humana per protestar per la presència del monarca a Catalunya, la qual cosa ha obligat els Mossos i el CNP a muntar un dispositiu de seguretat que ha encerclat una gran àrea des de l'Arc del Triomf fins al Pla de Palau per evitar que els manifestants poguessin arribar fins a l'Estació de França, on es feia l'acte. Des del Born eren els CDR els que pressionaven el cordó de seguretat.

Aquest matí, a l'edifici que hi ha just davant de l'Estació de França, Òmnium havia penjat una pancarta amb el lema, Felip, l'últim, que això no obstant, el monarca no ha tingut oportunitat de veure perquè els Mossos l'han fet retirar.