Els CDR han sortit aquest divendres a protestar contra la presència del rei Felip VI a Barcelona, que ha assistit al BCN New Economic Forum acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Just després de la cadena humana de l'ANC, els activistes s'han encarat contra el dispositiu policial desplegat pels Mossos, i li han llançat ous i pólvores de colors de festes holi entre càntics contra Espanya, la policia i el Rei. Els agents, però, no han reaccionat.

Ous pintura visita Rei estació de França   GUillem Ramos

Els CDR han llançat ous i pintura contra el cordó policial / Foto: Guillem Ramos

Identificacions dels Mossos

Poc després els activistes han intentat avançar en direcció mar, però ràpidament han estat aturats sense problemes pels Mossos, que no han hagut d'utilitzar la força. Amb crits de "Puta Espanya" i "1-O ni oblit ni perdó", els CDR han cremat fotos del Rei i també una bandera espanyola.

Visita Rei BNew - Maria Contreras Coll

Una manifestant, plena de pintura / Foto: Maria Contreras Coll

Poc abans de les 12 del migdia, els Mossos han desfet el cordó que protegia l'Estació de França i els CDR ho han aprofitat per apropar-se fins a l'edifici. Un grup ha irromput a l'estació i els Mossos els han desallotjat sense incidents. Tanmateix, n'han encapsulat una trentena, que han retingut per identificar-los. Un d'ells era l'activista Rai López.

Mossos CDR visita Rei 9 octubre 2   Sergi Alcàzar

Els Mossos retenen un grup de CDR a l'interior de l'Estació de França / Foto: Sergi Alcàzar

Un cop els manifestants han anat sortint, la concentració s'ha dissolt sense cap mena d'incident. A través de Twitter, els CDR han celebrat la protesta i han acusat els Mossos de "policia política" que han protegit el Rei "com a súbdits que són". "Hi hem tornat a ser posant color a una Espanya fosca", han afegit en referència al llançament de pólvores de colors.

Poc després, els Mossos han identificat una dotzena de manifestants més que voltaven pel centre de Barcleona, segons han denunciat els mateixos CDR a través de les xarxes. Es tractava d'un grup procedent de la manifestació contra el Rei que ha pujat per Via Laietana fins arribar a Urquinaona, i s’ha dirigit fins a Plaça Catalunya.