La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha assegurat que la sentència absolutòria del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la resta de l'excúpula d'Interor "reconeix que no hi ha sedició i que els Mossos d'Esquadra no eren darrere de l'1-O".

Per a Artadi, la sentència dictada per l'Audiència Nacional​ també demostra la innocència de l'aleshores conseller d'Interior, Joaquim Forn, condemnat a deu anys de presó pel Tribunal Suprem. 

"No hauria d'estar empresonat. Avui es referma la seva innocència. Ni sedició ni res, només hi ha hagut persecució cap a l'independentisme", ha comentat afegint que aquesta sentència, juntament amb la del TSJC sobre la Mesa i les decisions de la justícia belga sobre el president Puigdemont i l'exconseller Puig "desmenteixen el Tribunal Suprem". 

Sobre la sentència, Artadi ha alertat, però, que "la satisfacció no compensa el patiment d'aquests últims tres anys". També ha reclamat que la fiscalia no recorri l'absolució, com justament sí que ha fet amb l'activista dels CDR Tamara Carrasco

Retorn de Trapero al cos?

Preguntada sobre el retorn de Trapero a la policia catalana, Artadi ha aclarit que aquest és un tema que lidera l'actual conseller d'Interior, Miquel Sàmper. "Fins ara no s’ha abordat aquest tema amb ells perquè no es volien generar falses expectatives amb la sentència. El primer que s'ha de saber és què volen fer ells", ha explicat.

Amb aquesta decisió judicial a la mà, Artadi ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el seu vicepresident segon, Pablo Iglesias, que tramitin la llei d'amnistia. "És una qüestió de voluntat política. Tornen a tenir la pilota a la seva teulada. Han de decidir si volen ser còmplices de la repressió o volen ser homes d’Estat", ha instat.