El conseller d'Interior Miquel Sàmper parla del present immediat i encara no ha valorat el futur del major Josep Lluís Trapero després de confirmar-se la seva absolució. Ni de Trapero ni de la cúpula dels Mossos: la intendent Teresa Laplana, l'exsecretari general d'Interior César Puig i l'exdirector general del cos policial Pere Soler.

Ara, cal pair la bona notícia: "El que volem és que tota la cúpula d'Interior es recuperi del que ha estat tres anys de dolor personal. No hi ha res pactat ni pensat, quan estiguin recuperats parlarem del seu futur professional", ha admès Sàmper.

Malgrat la insistència dels periodistes presents a la roda de premsa, el conseller ha admès, amb tota sinceritat, que ni ell mateix s'ho creu. Amb el seu bagatge i experiència com a advocat, estava convençut de la innocència d'aquests però amb els precedents a la justícia espanyola, esperava un altre desenllaç: "No tenia gens clar que la sentència fos absolutòria, he fet apostes i les he perdudes totes". I ha afegit: "Jo vinc del món de la justícia i valoro molt el valor de la injustícia. La possibilitat de que tornin es parlarà en el seu moment però ara no està sobre la taula". Sàmper ha tancat files.

Llibertat per Forn

El que sí ha demanat només sortir és la llibertat pel conseller empresonat Joaquim Forn, aleshores a Interior, quan se'l va jutjar per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre: "És necessari que es faci justícia amb el conseller Joaquim Forn, s'ha de restablir una injustícia". Forn està condemnat a deu anys i mig per sedició, un aspecte que no es contempla per la cúpula dels Mossos.

De "patiment" i "dolor" ha descrit tot el procés que han viscut els darrers tres anys Trapero i els seus membres. Aquestes paraules també han estat compartides per l'advocada del Major, Olga Tubau, qui ha admès que tots estan en una "bomba emocional". De Trapero, ha explicat que feia anys que no li veia "un somriure" a la cara.