Renovadors, el corrent crític de Ciutadans, ha demanat per carta a la presidenta del partit, Inés Arrimadas, que convoqui per al mes de juny un congrés ordinari de la formació. La missiva la firma el portaveu dels crítics, l'exdiputat al Parlament Antonio Espinosa, que assegura que toca celebrar un congrés ordinari perquè l'anterior va ser el febrer del 2017 i els estatuts estableixen que cal fer-ne cada quatre anys.

És per això que sol·licita a Arrimadas que convoqui, a través del Comitè Executiu, aquesta assemblea i que no s'escudi en el fet que el partit ja va celebrar un congrés el març del 2020, ja que aquell congrés era extraordinari i s'havia convocat per la dimissió d'Albert Rivera com a president de la formació taronja.

"Si no actueu així, segons el nostre parer, tu com a presidenta i la resta del Comitè Executiu estareu incorrent en un greu incompliment estatutari que se sumaria al que va suposar la no-celebració de primàries per elegir el candidat a la presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya", adverteixen després de no haver paït encara la substitució arbitrària de Lorena Roldán per Carlos Carrizosa.

El reglament de Ciutadans determina que no es poden celebrar congressos "en un període de quatre mesos anteriors o posteriors a qualsevol procés electoral", per la qual cosa Renovadors proposa el 15 de juny, quatre mesos i un dia després de les passades eleccions al Parlament, i esperonen Arrimadas a oficialitzar-ho. 

Cal recordar que tots aquests moviments es produeixen després de la patacada que el partit va patir a les eleccions del 14-F, en què van passar de 36 escons a 6. De fet, el partit taronja es troba en hores molt baixes i fins i tot ha acomiadat treballadors i ja busca nova seu a Barcelona.

El doble estàndard de Cs

Després d'anys de retrets a l'independentisme, moviment al qual sempre han acusat de "saltar-se la llei", ara el partit taronja veu com apareix el doble estàndard sobre el respecte a les normes en el si de la seva formació. "Com bé sabem a Ciutadans, respectar la democràcia exigeix el respecte a la llei, en aquest cas, a les nostres normes internes, i seria d'esperar de la direcció del partit un comportament exemplar en aquest sentit", adverteixen.

Per acabar, el corrent crític carrega contra "l'immobilisme que reflecteixen les teves decisions, o més ben dit la falta d'aquestes". Així doncs, el corrent adverteix que si la presidenta i la resta de la direcció no atenen les seves demandes, "haurem de persistir a donar més poder i protagonisme als afiliats i a la celebració d'una Assemblea Extraordinària la finalitat de la qual sigui reconstruir ponts amb els electors i recuperar la il·lusió amb els afiliats i simpatitzants".