Ciutadans està buscant una nova seu a Barcelona però, segons han assegurat a Efe fonts del partit, no té res a veure amb el desastre electoral del 14 de febrer, sinó amb el fet que l'edifici que ocupen al cèntric carrer Balmes no reuneix les condicions sanitàries que es requereixen en aquest temps de pandèmia de Covid-19.

Aquestes fonts expliquen que volen un espai que es pugui adaptar millor a les necessitats derivades de la covid perquè l'immoble actual, per exemple, no permet obrir les finestres per ventilar i els espais són molt petits. Per aquest motiu, han recordat que per a la campanya electoral van llogar "una seu" per poder reunir-se sense posar en risc la salut de les persones.

S'han posat a la feina per trobar un lloc que cobreixi totes aquestes necessitats que ells consideren, però si no la troben, "compatibilitzaran" la seu de Balmes amb un altre espai de lloguer com van fer durant la campanya.

Han insistit que no es tracta d'una qüestió econòmica perquè als seus pressupostos ja tenien descomptada una baixada d'escons (van perdre 30 en quedar-se només amb sis) i, de fet, les mateixes fonts han assegurat que la formació taronja repetirà superàvit en els seus comptes.

Cap a la irrellevància

Si Ciutadans ja va ser força irrellevant en la política catalana tot i haver guanyat les eleccions del 21-D, aquesta legislatura té pitjor pinta. Amb només sis diputats i sense cap majoria de la qual formar part -ni hi ha majoria unionista ni hi ha majoria de dretes espanyolistes- el partit taronja sembla que quedarà relegat a la irrellevància, i ara a remolc de Vox.

De fet, ja s'està veient amb les negociacions per a la formació del Govern. Mentre PSC, ERC, JxCat, la CUP i els comuns mantenen trobades per a la composició del nou Govern i Parlament, Ciutadans no té ningú amb qui reunir-se. L'única trobada a la qual van ser convidats, que era per fer un cordó sanitari a Vox, la van rebutjar per no incloure la candidatura de Laura Borràs en el veto. 

L'última acció de Ciutadans per, precisament, guanyar una mica de protagonisme ha acabat amb fracàs. La justícia va decidir arxivar la denúncia que el partit va interposar contra el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. L'acusaven de desprotegir els Mossos en el marc dels aldarulls per les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél.