Inés Arrimadas i Santiago Abascal s'han unit aquest matí de diumenge per defensar la presència de la Guàrdia Civil a Navarra, després que EH Bildu pactés amb Pedro Sánchez que aquest cos policial perdés les competències de Trànsit a la regió per a aprovar-los els pressupostos. L'entesa entre el govern espanyol i el partit basc és un dels principals retrets que la dreta i extrema dreta fan al Congrés dels Diputats als socialistes, i ara s'han trobat tots dos a Navarra en la mateixa manifestació per reclamar el seu retorn. Qui no hi ha assistit, però, és Alberto Núñez Feijóo, que està més centrat a demanar eleccions generals anticipades i ignorar la pressió de Vox i Ciutadans perquè presenti una moció de censura contra Sánchez.

Floretes a la Guàrdia Civil 

 En aquest sentit, la presidenta de Ciutadans ha mostrat el seu suport a la Guàrdia Civil des de Pamplona, on ha assegurat que mai cop govern espanyol havia humiliat tant aquest cos policial com el de Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha criticat al president del govern espanyol per haver "donat el premi a Bildu d'anar fent fora la Guàrdia Civil de Navarra", cosa que ha titllat d'intolerable. "La immensa majoria dels navarresos, igual que la immensa majoria dels espanyols estimem la Guàrdia Civil, apreciem la Guàrdia Civil i els hi estem molt agraïts pel servei que donen cada dia", ha reiterat la (de moment) líder de Ciutadans, insistint que Ciutadans "defensarà sempre la Guàrdia Civil com ells ens defensen a nosaltres". El discurs d'Arrimadas ha continuat, i sense por a equivocar-se, ha assegurat que aquest cos policial és "una de les institucions més estimades pels espanyols", que ha estat humiliada per "quatre o cinc suports". 

A banda d'Arrimadas, que es troba en un moment polític molt crític quan queda un mes per a la refundació del seu partit, a aquesta concentració davant la comandància de la Guàrdia Civil a Pamplona també hi han assistit altres polítics, especialment d'UPN, PP, Cs i Vox. Aquesta trobada havia estat convocada per l'Associació Navarresa de Víctimes del Terrorisme d'ETA i altres nou organitzacions. Tot i que la situació sorgeix a partir d'un traspàs de competències, s'han sentit missatges com "Pedro Sánchez dimissió" i "Bildu assassins", a banda de visques a la Guàrdia Civil i a Espanya. A més, en l'acte s'han llegit els noms dels agents assassinats a la regió per ETA i també d'altres assassinats a la resta de l'Estat. 

Abascal i Vox insisteixen en la moció de censura 

 Mentrestant, Abascal no ha perdut l'ocasió per intentar convèncer els partits de l'oposició que se sumin a la seva proposta per una moció de censura contra Pedro Sánchez, que Arrimadas va rebre amb entusiasme però Feijóo ha descartat, conscient que aquesta està destinada a fracassar i suposaria una victòria per al govern espanyol. Els precedents li donen la raó: els ultres ho van intentar durant el coronavirus, però es van quedar sols en la seva proposta i l'Executiu en va sortir reforçat. Abascal sembla aliè a aquestes circumstàncies i ha reiterat que "aquest és un govern que governa contra els espanyols i que està entregat absolutament a tots els enemics d'Espanya i de l'ordre constitucional". Per això, ha reiterat a l'oposició "que tingui l'oportunitat de presentar una moció de censura, que és responsabilitat de tots i cadascun dels diputats i serviria per a poder explicar als espanyols la gravetat del moment".