La proposta d'una moció de censura contra Pedro Sánchez per part de Vox després de les últimes esmenes per canviar el Codi Penal sembla que no prosperarà, un altre cop. El destí d'aquesta iniciativa de Vox podria tenir el mateix destí que l'anterior, en la que no va comptar amb la complicitat pràcticament cap grup del Congrés dels Diputats. I de moment, el PP , imprescindible per fer-la prosperar, tampoc sembla gaire per la labor. Durant una visita a Santiago de Compostel·la, el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, ha ignorat aquesta proposta de la ultradreta després de les reformes que planteja el govern espanyol, però ha deixat clar que estaran "atents a qualsevol moviment" o un acte de "valentia" entre els socialistes, descontents amb les últimes polítiques de Pedro Sánchez. 

La proposta de Feijóo és, a diferència de la de Vox que vol una moció de censura per fer fora a Sánchez que ho té molt complicat per prosperar mentre existeixi la majoria parlamentaria actual, "defensar l'Estat i la Constitució", a través de recursos al Tribunal Constitucional i demanant empara a la Unió Europea, tot avançant que si mai arriba a La Moncloa, revertirà les polítiques del govern espanyol. Les declaracions de Feijóo s'emmarquen en una presentació sobre la seva trajectòria política anomenat A próposito de Fiejóo, que ha escrit l'exvicepresident de la Xunta, Xosé Luis Barreiro Rivas. 

Álvarez de Toledo, per la moció 

De moment, la proposta de Vox només compta amb el suport explícit de Ciutadans, que ha acusat a Sánchez de ser un "aprenent de dictador" i ha demanat parar-lo "a la força", i d'una diputada del PP: Cayetana Álvarez de Toledo. Amb tot, des del primer moment, els de Santiago Abascal han demanat que sigui el mateix Feijóo que faci una passa endavant i presenti aquesta moció davant les reformes del Codi Penal. Feijóo ha ignorat la resta de partits de dretes i s'ha limitat a fer pressió als socialistes enfadats amb les propostes del president del govern espanyol: "Compartir sigles amb Pedro Sánchez deu ser molt dolorós per qualsevol socialista que tingui un mínim d'apreci pel seu país. A més, si aquest socialista parla pot acabar com Joaquín Leguina, expulsat del partit. Tant de bo tinguin la valentia de prendre-li la majoria parlamentaria, que no és, avui per avui, la majoria social del nostre país". Sense anar més lluny, les enquestes revelen que ni tan sols els votants del PSOE estan d'acord, per exemple, amb la rebaixa de les penes per sedició. 

Feijóo ha retret que aquest govern que presumia d'haver arriba al poder per lluitar contra la corrupció (Sánchez va presentar una moció de censura el 2018 després que l'Audiència Nacional determinés que el PP tenia una estructura de finançament i comptabilitat il·legal), ara li doni ales amb aquesta reforma de la malversació. Segons el president popular, Sánchez posa  ara una catifa vermella als presos polítics que han estat condemnats. Espanya, ha conclòs Feijóo "no té ni el govern ni la política que es mereix".