La portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, ha relatat aquest dijous en el programa Cafè d'Idees de RTVE l'accidentada votació de la reforma laboral que va viure en primera persona. I és que en la distribució de la Cambra, tant la CUP com els dos diputats de Navarra Suma (coalició d'UPN, Cs i PP) que van trencar la promesa que van fer al PSOE en l'últim moment i van votar en contra de la proposta de PSOE i Unidas Podemos, s'asseuen junts com a membres del Grup Mixt. Cal recordar que la reforma hauria caigut si no fos per l'error d'un diputat del PP. En l'entrevista per la televisió espanyola, la cupaire ha explicat que des del matí els dos diputats estaven nerviosos. A l'hora de votar, continua Vehí, es va quedar estupefacte en veure que votaven en contra. Però la sorpresa de veritat se la van emportar els dos diputats navarresos quan la presidenta Meritxell Batet va anunciar el resultat: "La seva cara era de desolació".

La votació

Vehí ha detallat que quan va arribar al matí al seu escó, va veure que els diputats navarresos no hi eren. Un company li va dir que eren fora, molt nerviosos i ocupats parlant per telèfon amb l'Executiva. És aquí on la portaveu va bromejar que semblaven de la CUP. Cap a les set de la tarda, però, ningú no sabia que UPN no votaria a favor de la reforma, perquè tal com havien pactat amb els socialistes a última hora, la seva intenció era donar-li suport i desmarcar-se així del PP. És per això que Vehí es va endur una sorpresa quan, a l'hora de votar, els diputats li van dir "mira, mira que votem", fet que la va deixar "al·lucinada" quan va veure que premien el botó del 'no'. A tot això se suma la confusió generada per la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, va donar un resultat per després canviar-lo quan va fer el recompte dels vots telemàtics. Després de veure que la reforma va tirar endavant malgrat el seu vot en contra, ha relatat Vehí "la seva cara era de desolació". No va ser fins una hora després que els mitjans van assabentar-se de l'error del diputat del PP d'Extremadura, Antonio Casero. La cara dels diputats d'UPN quan van veure que el seu gest no va servir per res, ha conclòs Vehí, "era un poema". 

Reunió amb Aragonès 

La reunió de la CUP ahir dimecres amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va convertir en un xàfec de retrets. Les cupaires Dolors Sabater i Eulàlia Reguant han aprofitat la trobada convocada al Palau de la Generalitat en el marc de la ronda de contactes que Aragonès manté amb els partits i entitats independentistes per mostrar el malestar i la decepció amb la forma com s'està desenvolupant la legislatura. Les diputades han denunciat que el Govern Aragonès no ha representat el gir que esperaven, ni en l'àmbit nacional ni en el socioeconòmic; l'han acusat de protagonitzar una "sociovergència republicana", de fer seguidisme de Foment i de les polítiques econòmiques del govern de l'Estat; i han exigit un gir cap a l'autodeterminació i les polítiques socials d'esquerres. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que també era present a la reunió, ha rebutjat les acusacions de la CUP i els ha replicat exposant els avenços aconseguits pel Govern durant aquests mesos de legislatura.