Alberto Núñez Feijóo utilitza sempre que pot Catalunya per atacar el govern de Pedro Sánchez, mentre reclama que aquest convoqui eleccions anticipades, especialment davant les últimes reformes que han proposat els socialistes al Codi Penal, que afecten els delictes de sedició, malversació i també al bloqueig al Consell General del Poder Judicial, després que el mateix Feijóo trenqués les negociacions per renovar-lo. Mentrestant, ignora la pressió que Vox i Ciutadans (tot i que la força del partit d'Arrimadas sigui a hores d'ara pràcticament residual) per convocar una moció de censura amb un candidat independent, ja que creu que aquesta està convocada al fracàs i només seria una victòria per Pedro Sánchez, que aconseguiria superar-la gràcies a la majoria que ha aprovat els seus tercers pressupostos de la legislatura. Tot això ho ha explicat en una entrevista a El Mundo, després de les últimes esmenes al Codi Penal. En aquesta conversa, Feijóo també assegura que les negociacions i els pactes entre ERC i el PSOE demostren que les intencions de Pedro Sánchez es "facilitar un referèndum que dirà que és consultiu", tot i que ara per ara, això sembli impossible. 

Feijóo obre la porta als votants perduts de Ciutadans 

El gran èxit de Feijóo a les enquestes (tot i que aquest s'ha anat moderant en les últimes setmanes i segons els darrers sondejos el PSOE torna a trepitjar-los els talons) es deu a la patacada sense precedents del Ciutadans d'Inés Arrimadas, que, com a molt, podria aconseguir un únic diputat al Congrés si ara se celebressin eleccions. Feijóo també ha analitzat la seva situació, recordant que "va guanyar al nacionalisme català", en referència a les eleccions del desembre de 2017, però que després de "renunciar a les seves responsabilitats al Parlament va començar una fase de decadència". Són molts els votants que s'han quedat sense partit i Feijóo els dona la benvinguda a un PP que s'ha "eixamplat i en el que es poden sentir còmodes". Amb tot, ha evitat obrir les portes a persones com la mateixa Arrimadas o Begoña Villacís, que tot apunta que es podria integrar en els populars de cara, fins i tot, a les pròximes eleccions municipals. 

A Catalunya, la caiguda de Ciutadans també beneficiaria al seu partit al Parlament, i en aquest sentit, assegura que es dirigeixen a un "projecte constitucionalista català", que el PSC ha abandonat segons Feijóo. Per això, tot i que Feijóo adverteix que el PP no renunciarà a les seves sigles, "hem d'experimentar per veure quina possibilitat tenim a Catalunya de construir un espai constitucionalista. Els meus companys a Catalunya ja saben el que penso". 

"Estem en una situació inèdita" 

En els últims dies, Feijóo, que des del Partit Popular van vendre com una persona moderada quan van fer caure a Pablo Casado per col·locar-lo a ell al capdavant del partit, ha anat elevant el to en els últims dies contra Sánchez. En aquesta entrevista assegura que, amb les últimes esmenes a la reforma del Codi Penal, "hem descobert que no tenen límits", en referència la govern espanyol. Des del PP asseguren que el delicte de sedició desapareix del mapa, ignorant el delicte de desordres públics agreujats, i també la reforma a la malversació amb la qual "hi ha dos tipus de corrupció, la bona, que és la que interessa al Partit Socialista i els seus socis, i la resta". Anant més enllà, Feijóo assegura que Espanya està "en una situació inèdita, amb un govern sense límits i que li manquen els més elementals sentits d'Estat".