"El discurs del Rei empara les actuacions i els atacs contra independentistes", ha dit aquest dimecres el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, en referència a la impunitat de les actuacions i els atacs viscuts els darrers mesos contra els polítics i els ciutadans al llarg del país. "Ens continuarem expressant a l'espai públic, exigir silenci a l'espai públic és propi d'estats totalitaris". El vicepresident ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio on ha parlat de les declaracions que va fer ahir el líder de Ciutadans, Albert Riveraanimant els seus simpatitzants a treure de l'espai públic expressions sobre la defensa de les llibertats polítiques del país. 

Aragonès ha denunciat les paraules del president de Ciutadans: "Ja sabem que els agrada 'patrimonialitzar' l'Estat, però fins a quin punt?". La matinada de dimecres ha estat testimoni d'un nou atac unionista de ciutadans amb la cara tapada i amb ganivets traient estelades al municipi de Verges. "Però qui s'han pensat que són?", ha recriminat el republicà sobre les declaracions de Rivera de treure llaços grocs. 

"El que faci la monarquia m'importa ben poc"

Preguntat per l'assistència o no del monarca espanyol a l'acte sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, Aragonès ha dit: "El que faci o deixi de fer la monarquia m'importa ben poc, però estem disposats a parlar amb tothom". El vicepresident i conseller també ha explicat que un dels primers cartells que va penjar quan militava a les joventuts d'ERC era un que hi deia: "Els catalans no tenim Rei". Unes declaracions —sobre la monarquia— que va secundar ahir el president Quim Torra en una entrevista en què es va expressar sobre l'alineament polític de Felip VI amb el procés: "Mai no és tard per demanar perdó, però ja no és el rei dels catalans". 

Sobre la reunió bilateral entre l'Estat i la Generalitat a Barcelona aquesta tarda, el vicepresident ha dit que espera que les gestions del dia a dia es puguin concretar avui i que l'autodeterminació podria necessitar més temps. "El finançament dels Mossos s'hauria de poder solucionar arran de la reunió d'avui", ha assegurat. Pel que fa al finançament del Parlament, Aragonès s'ha mostrat sorprès que la CUP digui que no votarà el pressupost sense conèixer quin serà.