La crida del president de Ciutadans, Albert Rivera, a retirar símbols de caràcter independentista, sota l’argument que no representen tota la ciutadania, està provocant un perillós efecte crida entre diversos grupuscles ultres, que han intensificat les seves accions contra les estelades i els llaços grocs, alimentant una espiral de tensió que dia rere dia deixa imatges de violència i intimidació.

Si ahir dimecres es van difondre imatges d’un conegut ultra, Jaume Vizern —autor de l’esperpèntic intent d’entrar a la residència de Puigdemont a Waterloo uniformat com a guàrdia civil—, retirant creus grogues en una rotonda de Berga, episodi en què un veí se li va encarar i on l’esmentat Vizern va deixar anar expressions com “hago lo que me sale de la polla” o “la libertad de expresión es en casa”, aquesta nit ha estat la localitat empordanesa de Verges —poble natal de Lluís Llach— el que ha patit l’assetjament feixista.

Segons diversos vídeos publicats a les xarxes socials, una desena d’ultres, encaputxats i amb la cara tapada, ha irromput de nit a la localitat per retirar estelades, provocant escenes de tensió quan un grup de veïns se’ls ha encarat. En les imatges es veu com un dels ultres rebrega la matrícula de la moto d'un dels veïns.  

Segons diversos testimonis, alguns membres del grup portarien “ganivets de pam i mig”, banderes de Tabàrnia i s’hi haurien desplaçat expressament des de Barcelona.

Denúncia de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Verges ha presentat una denúncia davant de l'actuació organitzada de l'escamot ultra. De fet, l'alcalde de la localitat, Ignasi Sabater (CUP), ha difós alguns dels vídeos dels fets.